American Assassin (2017)

  Efter at hans kæreste er blevet slagtet af terrorister, havner en ung, toptrænet mand i kernen af modterrorisme med hævn som drivkraft.


  DYT I TERROREN

  Da den unge Mitch Rapp nær selv mister livet - og må se sin kæreste slagtet af et hold skydegale terrorister på en turiststrand - er han 18 måneder senere så tændt af had og hævn, at han er den helt rette mand at sende ud på kontra-terroristiske missioner.

   

  Hævn!

  Der er ikke noget, der kan skræmme Mitch, end ikke hans nye overordnede, Michael Keatons hårdbanan-specialstyrke-indpisker Stan Hurley. For Mitch handler det kun om en ting, og det er hævn. Så det er på med vanten og ind i kernen af terrorismens magt.

   

  Action og tempo

  Der er action og tempo gennem hele filmen, men aldrig rigtig på den fede måde. Filmen er overstyret og skinger i sin tilgang til hævn- og selvtægtstemaet, og mere end noget andet havner tilskueren i en heksekedel af overfortælling.

   

  Helt overvældende støjende

  I denne suppedas af ekstremt hurtige (og smarte) klip, zig-zag-fotografering og et helt overvældende støjende lyddesign finder "American Assassin" aldrig ind til noget essentielt, men vil udelukkende det glanspolerede.

   

  En hård banan

  Michael Keaton har fine øjeblikke som den hårde banan, som selv Mitch må kapitulere over for. Steven Prices musik er til stede snart sagt fra ende til anden og pøser yderligere støj på en i forvejen flaksende filmoplevelse.  Anmeldt i 2019 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2024

  Fakta om filmen

  2017, USA, Action, Thriller, 112 min.

  Dansk titel: American Assassin
  Instr: Michael Cuesta Prod: Lorenzo di Bonaventura, Nick Wechsler Manus: Stephen Schiff, Michael Finch, Edward Zwick, Marshall Herskowitz Baseret på: roman af Vince Flynn Foto: Enrique Chediak Klip: Conrad Buff IV Mus: Steven Price