The Meg (2018)

  En djærv mand må på banen for at redde både kinesere og amerikanere fra en gigantisk, forhistorisk haj, der er dukket op fra hidtil ukendte dybder.


  HEFTIGE TANDMÆRKER

  For op imod 23 millioner år siden levede der angivelig gigantiske hajer i den virkelige verdens verdenshave - såkaldte megalodoner. Det er et par af disse fætre, der ser nutidens lys i action-baskeren "The Meg" - de har hidtil levet i en ekstraordinært undersøisk verden, som man først lige har opdaget.

   

  Haj på størrelse med et halvt højhus

  Når en haj på størrelse med et halvt højhus pludselig sætter efter dig, er det med at få svømmefødderne på nakken, og det mærker Jason Stathams Jonas Taylor. Han må nemlig på banen for at redde både ekskonen og en broget flok forskere, herunder en kinesisk delegation.

   

  Ufrivilligt komisk

  "The Meg" er en kinesisk/amerikansk ko-produktion, og det mærker man med (ufrivilligt) urkomisk effekt undervejs. Effekt- og blockbuster-mageriet er udtalt Hollywood, mens kineserne helt tydeligt har budt ind med diverse teknologi-product-placements samt en god håndfuld hjemlige stjerneskuespillere.

   

  Flotte hajeffekter

  Langt hen ad vejen er actionfilmen i god balance - i hvad man kan forvente af overdrivelser og usandsynligheder. "The Meg" tager flotte stik hjem på hajeffekter og tilhørende universelle frygt-for-det-usynlige-under-havoverfladen-gys. Det fungerer upåklageligt!

   

  Tykt påsmurt

  I den mere uudholdelige ende er de endeløse kliché- og stereotypiske person- og situationstegninger, komplet med tykt påsmurte heltebilleder (kineserne - og helst kvinderne i front - er bestemt ingen undtagelse.) Læg hertil oceaner af lirum-larum-underlægningsmusik, og du har den helt forventelige støjinerfalske filmoplevelse.  Anmeldt i 2019 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2021

  Fakta om filmen

  2018, USA, Kina, Action, Gyser, Dyr på film, 113 min.

  Dansk titel: The Meg
  Instr: Jon Turteltaub Prod: Belle Avery, Lorenzo di Bonaventura, Colin Wilson Manus: Dean Georgaris, Jon Hoeber, Erich Hoeber Baseret på: roman af Steve Alten Foto: Tom Stern Klip: Steven Kemper; Kelly Matsumoto Mus: Harry Gregson-Williams
  Medvirkende
  • Et angiver en særlig god præstation
  • Et angiver en særlig dårlig præstation