Sort hjerte (1995)

  Teenageren Tobias forelsker sig i Stine, der dog i kraft af sin maniodepressivitet viser sig at være en meget stor mental udfordring.


  SORT/HVID SMERTE

  Thomas Rostocks filmskoleafgangsfilm fra 1995 er et stil- og stemningsstudie i lys og skygge, forelskelse og katastrofe. "Sort hjerte" kommer flot under huden på det ellers ofte tabubelagte tema psykisk sygdom, men kortfilmsformen viser sig for abrupt til en egentlig udfoldelse.

  Uudtømmelig energi
  Da teenageren Tobias forelsker sig i den jævnaldrende technopige, Stine, er han ikke klar over, hvad han går ind til. Det skal snart vise sig, at Stine er svær at styre og har en uudtømmelig energi på det lidt for eventyrlige.

  Ikke helt normal
  Det begynder at gå op for Tobias, at Stine langt fra er helt normal, men før han når så langt, kan det meget vel allerede være gået helt galt.

  Uligevægtighed
  Rostocks historie er præget af en fin indsigt i uligevægtighedens uforudsigeligheder - og hvad de betyder for omgivelserne, personificeret i Stines store armbevægelser og grådlabile skyggeside.

  Tungt fortættet
  Både Line Kruse og Morten Schaffalitzky er dygtigt instrueret ind i den tungt fortættede handling, hvilket er essentielt for filmens troværdighed.

  Tydeligt eksperimenterende
  Det kunstnerisk markante udtryk med farvefravalg og grynet forvirring forstærker det mentalt uforudsigelige flot; et tydeligt eksperimenterende valg af en ung filmskolestuderende.

  Grumset lydbillede
  Lyd- og musikbilledet er mere grumset end understøttende, og her kunne flere af scenerne have stået stærkere i deres egen visuelle klaustrofobi.  Anmeldt i 2015 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2024

  Fakta om filmen

  1995, Danmark/KortDok, Psykologisk drama, Romantik, Teenagere, 28 min.

  Dansk titel: Sort hjerte
  Instr: Thomas Rostock Prod: Malene Flindt Pedersen, Henrik Veileborg Manus: Thomas Rostock Foto: Thomas Marott Klip: Anne Østerud Mus: Tom Østrup