Volg mij (2015)

  En ung belgisk mand har tabt sit hjerte til en noget ældre billedkunstlærer og kredser om en kærlighed, der tilsyneladende kun kan ende ulykkeligt.


  KNUST HJERTE

  Sammenhængende film:

  Kus me zachtjes (2012)

  Volg mij (2015)

   

  I poetiske og drømmelignende billeder digter instruktøren Anthony Schatteman her videre på sin kortfilm Kuz me zachtjes (2012), der også havde Ezro Fieremans i hovedrollen som teenageren Jasper. I kortfilmen fra 2012 sprang Jasper ud i livet som homoseksuel i filmisk skønhed, og "Volg mij" skildrer ham på tærsklen til 20'erne i kamp for kærligheden.

   

  Begær i flammer

  Jasper har forelsket sig i sin noget ældre billedkunstlærer, og hans begær er i flammer. Men selvom vi får hints i retning af, at de to har noget kørende (læreren er samtidig i et forhold med en kvinde), er flirten øjensynlig dødsdømt, til Jaspers store sorg.

   

  Oprigtige detaljer

  Der er mange fine og oprigtige detaljer i Anthony Schattemans observationer af knust teenage-hjerte, og kortfilmen er klart stærkest i sin håndtering af Jaspers sjælesorger, så længe de kun antydes og ikke overfortælles. Desværre forfaldes til det lidt for sødladne i en overdreven brug af Benjamin Lyckes originalkomponerede klassiske musik.

   

  Antydningens kunst

  Ezra Fieremans er dygtig til at formidle en indre ild uden reelle flammer, og Jasper er en interessant figur og troværdig "prototype" på uendelig mange unge homoseksuelle fyre, der søger efter mere moden kærlighed. Som den mand, han begærer, ses en i store træk blot antydet Maarten Ketels. Kortfilmens ærinde er nemlig ikke at gå i kødet, men snarere antyde dets skælven.  Anmeldt i 2017 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2022

  Fakta om filmen

  2015, Belgien, Drama, Romantik, Homoseksuelt tema, Teenagere, 16 min.

  Dansk titel: Follow Me
  Instr: Anthony Schatteman Prod: Anthony Schatteman Manus: Stephen Dhondt Foto: Ruben Appeltans Klip: Thijs Van Nuffel Mus: Benjamin Lycke
  Medvirkende
  • Et angiver en særlig god præstation
  • Et angiver en særlig dårlig præstation