In the Line of Fire (1993)

  En aldrende sikkerhedsvagt kommer på overarbejde, da en psykopat meddeler, at han vil gøre det af med præsidenten.


  PATRIOTISMEN LÆNGE LEVE

  Hårdtslående thriller, der dybest set handler om amerikanernes patriotisme og om deres kærlighed til præsidenten. Nogle mennesker vil gå så vidt, at de i en skudsituation vil springe ind foran præsidenten og selv blive skudt i stedet for.

  Patriotisk secret service-agent
  En af disse meget patriotiske secret service-folk er den aldrende Frank Horrigan (Clint Eastwood). Han var også livvagt for J. F. Kennedy, da denne blev skudt sidst i tresserne. Bortset fra at konditionen er blevet en anelse forringet, forstår Frank stadig at beskytte præsidenten, og det bliver særlig aktuelt, da en meget ihærdig terrorist begynder at melde sig på banen som særdeles potentiel præsidentmorder.

  Mester i forklædning
  Det specielle ved denne morder Mitch Leary (John Malkovich), er, at han i så god tid inden mordet kontakter Frank på en personlig måde og sætter ham ind i planlægningen. Mitch Leary er god til at narre alt det tekniske sporingsudstyr, og samtidig er han en mester i forklædning, så det er helt udelukket, at Frank skal kunne få fat i ham inden selve dagen for mordet. Godt nok forsøger Frank og hans makker at få skovlen under Mitch, men hver gang løber forbryderen af med sejren.

  Uhøjtideligt spil
  Clint Eastwood spiller skønt og uhøjtideligt den potentielt meget patriotiske rolle. Takket være en lun og livgivende humor omkring hans karakter lykkes det Eastwood helt at komme ud over vamle situationer. Til gengæld er der ikke sparet på tåbelige klichéer og overdrivelser ved John Malkovich' skurkerolle. Gang på gang foretager han sig de mest usandsynligt koldblodige ting, så selv den dummeste tilskuer ikke kan være i tvivl om, hvor dumt et svin, han er.
   

  Rigelig med spænding

  Som Franks romance (troværdigt trods aldersforskellen) ses en fint afdæmpet Rene Russo. Spænding er der rigelig af, men man må vælge at se gennem fingre med den ensidige fremstilling af skurken og i stedet koncentrere sig om Clint Eastwoods herlige spil. Ennio Morricones musik er usædvanlig anonym.  Anmeldt i 1993 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2024

  Fakta om filmen

  1993, USA, Action, Krimi, 123 min.

  Dansk titel: Lige på kornet
  Instr: Wolfgang Petersen Prod: Jeff Apple Manus: Jeff Maguire Foto: Hohn Bailey Klip: Anne V. Coates Mus: Ennio Morricone
  Priser
  • AAN - Bedste birolleskuespiller (Malkovich)
  • AAN - Bedste klipning
  • AAN - Bedste originale manuskript
  • GG-N - Bedste birolleskuespiller (Malkovich)