Juggernaut (1974)

  En bombeekspert tyer til sidsteøjebliksløsningen om bord på et passagerskib.


  MEDRIVENDE SØGANG

  Filmens mystiske titel refererer til skurken, der har valgt at kalde sig dette. Han er skyld i al spændingen i filmen, for han har nemlig placeret en masse bomber på en luksusliner og forlanger løsepenge for at skåne skibet og de mange menneskeliv.

  Løsesum eller ej?
  Som sædvanlig er det svært for dem på land at beslutte sig for, om de skal betale pengene eller forsøge at redde sig ud af problemerne på anden vis. De vælger det sidste - til gavn for spændingen i filmen! Et hold eksperter sendes ud på skibet. De skal forsøge at gøre bomberne ukampdygtige, og hér finder vi de mest spændende sekvenser i filmen.

  Rolige passagerer
  Imens er der andre store problemer om bord. Det kniber alvorligt med at holde humøret højt for de mange passagerer, der ellers er overraskende rolige. Til formålet har man ansat en social-instruktør, den småfede Curain, udmærket spillet af Roy Kinnear.
   

  En anelse arrogant

  Bombegruppens leder spilles glimrende af Richard Harris. Han veksler fint mellem at være angstprovokeret og jublende, samtidig med at han har en tendens til at virke en anelse arrogant.

  Medrivende søgang
  Instruktør Richard Lester har fået en ganske god, underholdende og ind imellem ret så nervepirrende thriller ud af det måske ikke helt gennemarbejdede manuskript - ikke mindst på grund af den niveauhøjnende on-location-fotografering og herfra de mange smukke billeder af det oprørte hav og den "medrivende" søgang.  Anmeldt i 1993 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2024