Jydekompagniet 3 (1989)

  To jyders private detektivbureau bliver sat på en alvorlig prøve, da en ivrig oliesheik gerne vil have fingre i en frisk organdonor.


  FESTLIG DANSK HUMOR #3

  Sammenhængende film:
  Jydekompagniet (1988)
  Jydekompagniet 3 (1989)

  Der kom ikke nogen "Jydekompagniet 2", da "toere altid er dårligere end ettere", så Haugaard og Nørbygaard valgte at gå direkte til nr. 3, da opfølgeren på Jydekompagniet blev sat i søen. Resultatet er på mange måder ligeså uforpligtende og vellykket satirisk som forgængeren.

  Hjernedød - eller hvad?
  Et sygehus og dets pengegriske direktør har opfundet en verdensnyhed: En computer, der kan bedømme en donors organer. Finn bliver forsøgsperson ved premierevisningen, og i Indien bliver en harem-omgivet sheik forelsket i hans perfekte lever. Sheiken tror, at Finn er død. Hvad nu?

  Skæv komik
  "Jydekompagniet 3" er overbevisende morsom, til tider genial skæv komik. Finn Nørbygaard spiller særlig godt, men hele skuespillerholdet leverer gode præstationer, velafstemt til filmens noget specielle univers og atmosfære.

  Absurd idérigdom
  Ind imellem de helt absurde idéer finder man mere "almindelig" samfundssatire, og man morer sig bravt. Der er er også blevet tid til at tænke "filmæstetisk", måske er Lasse Spang Olsens fotografering i sammenhængen også ironisk?

  Pressen skrev:
  "Dansk humor, når den er mest charmerende - Finn og Jacob er et fremragende filmpar", "Småt, men ganske godt", "Jysk når det ikke er værst", "Instruktion uden pointer" og "Hjernedød film om godfjottede naivister."

  Kim Schumacher ikke begejstret
  Kim Schumacher var ikke begejstret, da han anmeldte filmen for B.T.: Det er jysk, det er farligt.. Kedsommeligt. Her er det tyndt med idéer, småt med morskaben. Sendrægtigheden og det mageligt selvtilfredse har sat ind. Hvor er vores humor sølle.  Anmeldt i 1993 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2021

  Fakta om filmen

  1989, Danmark, Komedie, Farce, Dyr på film, Biler på film, 88 min.

  Dansk titel: Jydekompagniet 3
  Instr: Finn Henriksen Prod: Michael Obel Manus: Finn Nørbygaard, Jacob Haugaard, Michael Obel, Finn Henriksen Foto: Lasse Spang Olsen Klip: Jørgen Kastrup, Finn Henriksen Mus: Søren Dahl