Six Days Seven Nights (1998)

  En karrierejournalist og en frigjort pilot må nødlande på en ø i Stillehavet - og må kæmpe mod fjendtligt indstillede sørøvere.


  FARVERIG ADRENALINBOMBE

  Farverig adrenalinbombe fyldt med glimt i øjet og hektisk turboaction i sydlandske kulisser: Harrison Ford og Anne Heche spiller perfekt over for hinanden, og det er svært ikke at blive grebet af filmens fremdrift.
   

  Uforstyrret ferie - og dog...

  Karrierejournalisten Robin Monroe er blevet overtalt af sin hundeøjne-kæreste Frank til en uges ferie på en rigtig tropeø i Stillehavet. Det sidste stykke vej til øen flyver de i en gammel spand af et propelfly med den venlige pilot Harris Quinn. Robins ferie bliver imidlertid ikke uforstyrret. Hendes redaktør ringer hjemme fra New York og beder hende flyve tilbage til Haiti på en vigtig opgave.

  Nødlanding på øde ø
  Robin får overtalt Quinn til at flyve hende tilbage (prisen er $700). Men uvejret bliver voldsommere end forventet, og Quinn skønner, det er nødvendigt at vende om. Uheldigvis slår lynet ned i den lille flyver, og Quinn er nødsaget til at nødlande på en tilfældig øde ø.
   

  Storbykvinden og naturmanden

  Således kommer det sig, at den urklassiske Hollywood-favorithistorie får et comeback: Den temmelig hjælpeløse storbykvinde skal sammen med den hårdhudede naturmand kæmpe for at overleve. De to kan naturligvis ikke udstå hinanden og finder alle mulige barnlige kritikpunkter for at genere hinanden mest muligt.

   

  Kønsrollerne slås fast

  Men da først kønsrollerne (på herligt humoristisk vis) er slået fast, begynder de at holde mere og mere af hinanden. Imens forsøger et redningshold at finde de forulykkede. Robins kæreste sidder og bider negle, hvis han da ikke lader sig rive med af Quinns temmelig delikate veninde.


  Fortjener en lykkelig slutning

  "Six Days, Seven Nights" er en velsmurt kombination af morskab, spænding og usukret romantik. Det er - på trods af de mange indlysende klichéer - virkelig en glad og elskværdig film med to gode skuespillerpræstationer som bærende element.  Anmeldt i 1998 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2024

  Fakta om filmen

  1998, USA, Eventyr, Komedie, Action, Bjerge på film, 107 min.

  Dansk titel: Six Days Seven Nights
  Instr: Ivan Reitman Prod: Ivan Reitman, Wallis Nicita, Roger Birnbaum Manus: Michael Browning Foto: Michael Chapman Klip: Sheldon Kahn, Wendy Greene Bricmont Mus: Randy Edelman