The Island of Dr. Moreau (1996)

  På en lille ø langt ude i havet eksperimenterer og manipulerer en forsker med menneskegener - med fatale følger.


  MIDDELMÅDIG SCIFIGYSER

  Veteraninstruktøren John Frankenheimer har vovet sig tilbage til Hollywood efter endnu en pause fra de store produktioner.

  Ikke uden buh-tilråb
  "The Island of Dr. Moreau" er en genfilmatisering af H.G. Wells roman af samme navn. Hvis man ikke har andet at tage sig til, kan man godt affinde sig med filmens halvanden time, men det er ikke uden rynk på næsen og buh-tilråb undervejs. Mest underholdende er det at se Marlon Brando som forskeren, Dr. Moreau, der har isoleret sig med sit forskerarbejde på en lille ø.

  Obskure dyremennesker
  Da englænderen, Edward Douglas, ankommer til øen, lammes han af det syn, der møder ham: Obskure, sammenstykkede dyremennesker med akavede stemmer og fordrejede kroppe.

  Enhver må redde sig selv
  Ifølge Dr. Moreau skulle disse dyremennesker være vejen til frelse for al ondsidenthed blandt mennesker. Men noget går galt, og pludselig forvandler øen sig til et skrækindjagende inferno, hvor enhver må redde sig selv, så vidt det er muligt.

  Kikset historie
  Acceptabel underholdning på et højt teknisk niveau men med en kikset historie, der aldrig rigtig bliver gribende.  Anmeldt i 2000 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2024

  Fakta om filmen

  1996, USA, Science Fiction, Gyser, Thriller, 95 min.

  Dansk titel: Doktor Moreaus ø
  Instr: John Frankenheimer Prod: Edward R. Pressman Manus: Richard Stanley, Ron Hutchinson Baseret på: roman af H.G. Wells Foto: William A. Fraker Klip: Paul Rubell, Adam P. Scott Mus: Gary Chang