Thunderball (1965)

  En velklædt britisk agent er oppe imod en styg organisation og er tæt ved at ende på havets bund.


  UINSPIRERET BONDFILM

  Den fjerde film i James Bond-serien synes noget uinspireret og historietynd. Meget lange og lettere kedsommelige undervandsscener fylder filmen ud til at blive den (på det tidspunkt) længste i serien med en spilletid på over to timer.

  Charmen gået fløjten
  Det virker også som om, lidt af Bonds charme er gået fløjten. Ikke mindst fordi historien i "Thunderball" er så skuffende tynd, at man ikke rigtigt kan more sig over klichéerne ved personen James Bond.

   

  Tvetydig underholdningsværdi mangler

  Den herligt velkendte tvetydige underholdningsværdi er ikke rigtigt til stede. Da et britisk fly med to atombomber om bord bliver stjålet, er James Bond ét skridt foran sine medagenter, da de får til opgave at spore flyet.

  Grumme bombemænd
  Organisationen S.P.E.C.T.R.E. meddeler, at de har flyet og vil detonere bomberne, med mindre de får diamanter til en værdi af 100 millioner pund. Bond sporer flyet på Bahamas, men må stadig i kamp mod den dødbringende Emilio Largo.

  Skuffende
  Den obligatoriske Bondpige hedder i denne film Domino Derval, M og Q dukker op i skuffende skrabede udgaver. Ud over stedvis inspireret Bahamas-fotografering er der i det hele taget ikke meget Bond over "Thunderball".  Anmeldt i 2001 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2024

  Fakta om filmen

  1965, Storbritannien, USA, Action, Thriller, James Bond, Biler på film, Fly på film, 129 min.

  Dansk titel: Agent 007 i ilden
  Instr: Terence Young Prod: Albert R. Broccoli, Kevin McClory, Harry Saltzman Manus: Richard Maibaum, John Hopkins Baseret på: roman af Ian Fleming Foto: Ted Moore Klip: Ernest Hosler Mus: John Barry
  Priser
  • AA - Bedste visuelle effekter