Vertical Limit (2000)

  En ond klatrer trodser et truende uvejr og lokker sine venner med i en livsfarlig situation.


  INTRIGER I BJERGENE

  Helt hovedløs overdrevet action: Dumsmarte hovedpersoner med sjofle bemærkninger på læberne konstant. Latterligt forudsigelige intriger.

  I den tynde luft
  Man må trodse de krummede tæer og lysten til at skrige af væmmelse - og kaste sig ud i to timers actionbrag i den tynde luft. Det er spild af tid, men det skal indrømmes, at der ind imellem er gjort plads til et par herligt underholdende scener.

  Farlige klipper
  I filmens anslag ser vi, hvordan bror og søster Peter og Annie mister deres far under et seriøs bjergbestigning. Derfor skal der helst ikke mistes flere familiemedlemmer på de farlige klipper.

  Højt oppe i ingenting
  Af samme grund er brormand Peter ekstra opmærksom, da han og søsteren er med på en ekspedition mod toppen af bjerget K2. Skæbnen vil, at søster bliver spærret inde i en spalte højt oppe i ingenting med fare for at dø en pinefuld død.

  I en slem knibe
  Det er en pengegrisk og meget ond klatrer, der har lokket Annie med ud i en brandstorm, og nu er de begge i en slem knibe. Trods de meget lave odds iværksætter Peter en redningsaktion. Den bliver både farlig - og endnu mere farlig.

  Idiotisk historie
  Det værste ved "Vertical Limit" er den næsten latterligt idiotiske historie, der ikke tillader andet en forudsigelige intriger og klichéer på rad og række. Man kan leve med den intetsigende (og ofte computeranimerede) action, men alle intrigerne er til at skrige over. Skuespillet er også temmeligt vaklende, alt i alt en svag film med meget store armbevægelser - skabt for et ungt og trendy publikum.  Anmeldt i 2001 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2024