En Pige med Pep (1940)

  En frisk og ambitiøs journalistspire tager egne sprælske metoder i brug for at få sit gennembrud.


  KÆKKE MARGUERITE

  Et lystspil af den gode gamle klassiske type med en særdeles energiladet Marguerite Viby i den dominerende hovedrolle. Filmen slår hurtigt tonen an, så man ikke er i tvivl om, at der her er tale om en ganske sprudlende affære. Johan Jacobsen, en af de store - og bedste - instruktører i 1940'erne havde altså ikke patent på denne type friske komedier, her er det Emanuel Gregers, der står ved roret.

  Ambitiøs journalistspire
  Viby spiller den ambitiøse journalistspire, Flora, der ikke kan få overbevist "Morgenbladets" redaktør om, at hun er en kommende stjerne. Da byens lokale rigmand netop har investeret i en meget dyr kinesisk statuette, tager Flora uopfordret ud til rigmanden og interviewer ham.

  En gylden chance
  Det kommer dog ikke til at betyde noget gennembrud i første omgang, men via kringlede forviklinger og en forelskelse i en ung mand, som Flora tror er professionel indbrudstyv, får hun alligevel en gylden chance.

  Overdådig glæde
  "En Pige med Pep" er frisk og udstråler en næsten overdådig glæde. Ind imellem kan det blive for meget, når Viby overspiller sin rolle til det yderste, og Gunnar Lauring ihærdigt forsøger sig på gebrokkent svensk.

  Teknisk gennemarbejdet
  Men lystspillet rummer kvaliteter, der ikke lader sig forstyrre af hverken overspil eller dialekter. Den unge Sigfred Johansen imponerer som charmerende måske-tyv, ligesom Aage Fønss fylder sin herlige birolle ud med glans. Teknisk gennemarbejdet produktion.  Anmeldt i 2001 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2024