Animal Factory (2000)

  En pæn ung mand kommer i fængsel og hjælpes gennem opholdet af en indsat, der gerne ser, at knægten ikke bliver voldtaget.


  UNDERHOLDENDE FÆNGSELSFILM

  Steve Buscemi har instrueret denne klassisk dramatiske fængselsfilm, der begynder tungt og kedsommeligt, men som vokser med opgaven og tager til i spænding.

  Kynisme i fængslet
  Da den unge og tiltalende mand Ron Decker havner i det kyniske lokale fængsel, skal han prise sig lykkelig for, at den garvede indsatte Earl Copen beslutter sig for at hjælpe ham igennem opholdet. Hvis ikke denne frivillige hjælp havde meldt sig, ville knægten stensikkert inden længe være blevet både voldtaget og slået til plukfisk.

  Så godt som tåleligt
  Nu bliver opholdet så godt som tåleligt, men på trods af den gode hjælp udvikler Ron nogle håndfaste fængselsinstinkter, der ikke ligefrem indstiller ham til en tidlig prøveløsladelse. Filmisk elegant og meget velspillet - og hen ad vejen oven i købet spændende.  Anmeldt i 2002 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2023

  Fakta om filmen

  2000, USA, Fængselsfilm, Drama, Action, Teenagere, 91 min.

  Dansk titel: Animal Factory
  Instr: Steve Buscemi Prod: Steve Buscemi, Elie Samaha, Julie Silverman, Andrew Stevens Manus: Edward Bunker, John Steppling Baseret på: roman af Edward Bunker Foto: Phil Parmet Klip: Kate Williams Mus: John Lurie