Pas på Svinget i Solby (1940)

  En ung snobbet rigmandskvinde kører ved et uheld ind i præstegårdshaven, hvor hun må hvile et par dage.


  HERLIGT LIVFULDT LYSTSPIL

  Et sprudlende, veloplagt dansk lystspil, der ganske effektivt sætter fut i begivenhederne og gøre tilskueren i godt humør. Man ser tydeligt, at Lau Lauritzen/Alice O'Fredericks-instruktørkonstellationen nu havde nået et ganske pænt niveau.

  Ulykke i svinget
  "Pas på Svinget i Solby" fortæller historien om rigmandspigen, Marianne Hauge, der på vej til Aalborg kører galt i Solby-svinget og ender i præstegårdshaven med en forslået fod.

  Landlige kvaliteter
  Trods Mariannes snobbede facon tager præsten Holger og hans tante, Marie, sig kærligt af den forulykkede, og mon ikke Marianne hen ad vejen får øjnene op for de landlige og pengeløse kvaliteter?

  Skuespil med gnist
  Skuespillet slår gnister: Alle spillere brænder helt tydeligt for den velskrevne historie og giver deres roller ekstra udstråling. Ib Schønbergs betydning som bramfri landsbylæge med svaghed for bandeord giver næsten sig selv: Stor.

  Sursød matrone
  Berthe Qvistgaard og Sigfred Johansen fikser et vidunderligt samspil på kryds og tværs af samfundsskel og livssyn, ligesom Maria Garland i en ganske typisk rolle som sursød matrone er fuld af udstråling.

  Fine biroller
  Blandt birollerne skal fremhæves ægteparret Larsen, hvor den dominerende kvinde med sladderen som eneste livsindhold spilles af Ingeborg Pehrson, og hendes dameglade, men koneunderlagte mand med hylende morsom overbevisning af Sigurd Langberg.  Anmeldt i 2002 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2024