Hälsoresan - En smal film av stor vikt (1999)

  En overvægtig svensk mand og hans makker tager på et kurophold, de aldrig skal glemme.


  SPRÆLSK SVENSK KOMEDIE

  Svenske Lasse Åberg har fat i noget af det rigtige i sin afdæmpet morsomme og stærkt samtidssatiriske komedie, "Hälsoresan". Det er ikke nogen latterkrampefilm, men der er styrke og vid i detaljen, så man kun kan smile.

  Uafbrudt spisende
  Åberg spiller selv hovedrollen som den ensomme, Stig Helmer Olsson, der sidder foran tv'et i sin lejlighed og spiser chips og korv med bröd nærmest uafbrudt. På dén baggrund har han tillagt sig en ikke helt ubetydelig vom.

  På kurophold
  Stig Helmer er noget af det mest apatiske, man kan komme i nærheden af, og det har Åberg virkelig ramt lige i bull’s eye. Da først Stig Helmer bliver overtalt til at tage på et kurophold, begynder der dog at ske ting og sager - om end ganske langsomt.

  Fine historier
  Flere fine historier flettes ind i hinanden, hele tiden fortalt i en rolig og afbalanceret rytme, der ikke lader sig friste af komikkens latterkrampefaldgruber men i stedet giver fuld valuta for skillingen til det voksne komediepublikum.  Anmeldt i 2003 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2021

  Fakta om filmen

  1999, Sverige, Komedie, 101 min.

  Dansk titel: Kuropholdet
  Instr: Lasse Åberg Prod: Bo Jonsson Manus: Lasse Åberg, Bo Jonsson Foto: Dan Myhrman Klip: Dominika Daubenbüchel Mus: Björn J:son Lind, Janne Schaffer