The Hunted (2003)

  En uhyre veltrænet soldat går i selvsving og myrder løs. Det må der sættes en stopper for!


  FLOT MEN HURTIGT GLEMT ACTION

  Veteraninstruktøren William Friedkin har kastet sig over en tyndbenet historie og har iscenesat en typisk let tilgængelig og hurtigt glemt actionfilm af hæderlig karat. Tommy Lee Jones kan opleves i en typisk rolle som jagende ekspert, der kan spore sig frem til målet på nærmest flere kilometers afstand.

  Soldat i selvsving
  Han får brug for sine særlige evner - som han ellers havde lagt på hylden - da en gal soldat er gået i selvsving i skovene ved Portland og myrder løs på sagesløse vildtjægere.

  Mod det uundgåelige klimaks
  Ret tidligt i filmen bliver den skydegale soldat grebet, men det kan nok være, at han slipper løs igen, og så går den vilde jagt gennem by, skov, vand og luft imod det klimaks, hvis udfald under ingen omstændigheder vil komme som en overraskelse.

  Farve på velkendt figur
  Tommy Lee Jones gør en fin figur som sporhunden, Bonham. Han tilfører sin vante rolletype en smule mere personlighed, og det varmer i en ellers kold og overfladisk film. Til gengæld er Benicio Del Toro nærmest pinligt ringe som superpsychoen, Aaron Hallam, der tror han kan frelse verden ved at skære mennesker op med knive.

  Ligegyldige biroller
  Ligegyldige biroller - heriblandt danske Connie Nielsen - dumper umotiveret ind i handlingen hist og her, men det er om jagttemaet hele filmen kredser. William Friedkin er kommet ganske fornuftigt fra sine tekniske indfaldsvinkler og giver prøver på sit gode filmøje, som vi ikke har glemt fra hans tidlige film.

  Velvalgte locations
  Velvalgte locations giver filmen stor spænding sine steder, og Brian Tylers musik går pænt i spænd med de actionmættede billeder. En fin veksling i stemninger giver filmen en lille smule kolorit, særligt åbnings- og slutscenerne i den golde vinternatur i British Columbia.  Anmeldt i 2003 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2024

  Fakta om filmen

  2003, USA, Action, Krimi, 90 min.

  Dansk titel: The Hunted
  Instr: William Friedkin Prod: James Jacks, Ricardo Mestres Manus: David Griffiths, Peter Griffiths, Art Monterastelli Foto: Caleb Deschannel Klip: Augie Hess Mus: Brian Tyler, Johnny Cash