Nu (2002)

  En ung mand er netop blevet gift, men han kan ikke finde ud af det dér med kærligheden. Da han møder en anden mand, sker der ting og sager.


  MODERNE "STUMFILM" MED LYD

  Simon Stahos kortfilm, "Nu", er en visuel perle, et eksperimenterende psykologisk drama med stor inspiration fra bl.a. Ingmar Bergman.

  Drama uden ord
  "Nu" fortæller uden ord - men med lydeffekter - historien om den nygifte, Jakob, der prøver kræfter med sin kone, Lisa. Men Jakob kan åbenbart ikke finde ud af det dér med kærligheden. I hvert fald skal det vise sig, at han ikke er til kvinder. Dette understreges, da han møder Adam. Et kærlighedsforhold ulmer.

  Tre elskende
  Filmen beskriver dramaet omkring de tre elskende, kvinden der bærer og føder Jakobs barn, og Adam der står i kulissen og venter på et kys.

  Virkelig filmkunst
  Visuelt placerer filmen sig i sværvægtsklassen - her er tale om virkelig filmkunst. Det kræver imidlertid mere end tålmodighed at kapere den noget akavede fortællestil.

  Beundringsværdigt
  Det var allerede med denne film tydeligt, at er er et stortalent gemt i Simon Staho, og hans evne og lyst til at forme anderledes film er beundringsværdig.  Anmeldt i 2003 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2021

  Fakta om filmen

  2002, Danmark/KortDok, Drama, Romantik, Homoseksuelt tema, 27 min.

  Dansk titel: Nu
  Instr: Simon Staho Prod: Anne Katrine Andersen, Helena Danielsson Manus: Peter Asmussen, Simon Staho Foto: István Borbás Klip: Anne Østerud Mus: Hilmar Örn Hilmarsson
  Medvirkende
  • Et angiver en særlig god præstation
  • Et angiver en særlig dårlig præstation