Double Shock (1973)

  Kriminalbetjent Columbos sag bliver besværliggjort af, at to identiske tvillingebrødre begge er potentielle mordere.


  TO IDENTISKE GERNINGSMÆND

  Columbo, sæson 2:

  Étude in Black (1972)

  The Greenhouse Jungle (1972)

  The Most Crucial Game (1972)

  Dagger of the Mind (1972)

  Requiem for a Falling Star (1972)

  A Stitch in Crime (1972)

  The Most Dangerous Match (1972)

  Double Shock (1972)

   

  Kriminalbetjent Columbo gør store øjne, da en af hans hovedmistænkte i en mordsag pludselig dukker op i to eksemplarer på det badeværelse, hvor mordet er blevet begået. Tvillingebrødrene, Paris, udgør et tilsyneladende usamarbejdsvilligt par, men måske er det netop det, de ønsker at udstråle.

  Et fingeret hjertestop
  Morderen myrder sin rige onkel i badekaret, og morderen har siden fået det til at ligne et hjertestop ved at placere liget fuldt påklædt hængende ind over en træningscykel.

  Et dårligt indtryk
  Under opklaringsarbejdet i den afdødes kæmpevilla inddrages den ældre stuepige, Mrs. Peck. Hér får Columbo så sandelig sin sag for: Mrs. Peck får et ualmindeligt dårligt indtryk af betjenten fra begyndelsen.

  Cigarskod i uerstattelig vase
  Ikke alene ryger han cigar i hendes hysterisk velrengjorte hjem, han skodder den også i en antik og uerstattelig skål. Da Columbo siden hen får brug for stuepigens hjælp, bliver han nødt til at gøre det svære forsøg at forsone sig med hende.

  Slesk dobbeltskurk
  Martin Landau spiller effektivt slesk den noget tyndt skrevne dobbeltrolle. Det bliver komisk nok ganske underholdende at betragte den primitive måde, hvorpå man har filmet de to brødre sammen. Kun en enkelt gang er de samtidig i billedet, ellers opdager man let en stand-in.  Anmeldt i 2004 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2021

  Fakta om filmen

  1973, USA, Krimi, Drama, Columbo, 72 min.

  Dansk titel: Columbo ser dobbelt
  Instr: Robert Butler Prod: Dean Hargrove, Robert Levinson, William Link Manus: Steven Bochco, Peter Allan Fields Foto: Harry L. Wolf Klip: Larry Lester Mus: Richard DeBenedictis