Event Horizon (1997)

  En gruppe rumrejsende har opfanget et nødsignal fra et strandet rumfartøj, og da de går om bord, begynder uhyggen for alvor.


  EFFEKTIVT RUMGYS

  Kraftigt inspireret af genrens klassikere, ikke mindst Alien-filmene, brager "Event Horizon" frem med effektive halvanden times gys, der gør indtryk.

  Et nødsignal fra et rumfartøj
  Et lille hold astronauter har opfanget et nødsignal fra det strandede rumfartøj, Event Horizon, og de kobler sig nu på det for at gå om bord og finde ud af, hvad der rører sig.

  Uforklarlige gespenster
  Om bord på skibet fornemmer man hurtigt, at der er noget helt galt. Men faren er ikke i fast form. Modsat mange andre science fiction-gysere baserer "Event Horizon" sig på ganske uforklarlige gespenster, der er om muligt endnu mere dødbringende end aliens.

  Uhyggelige kræfter
  Sam Neill er med som det strandede rumskibs arkitekt, William Weir, og han er mere interesseret i at redde sit skib end at sørge for, at dets uhyggelige kræfter bliver tilintetgjort.

  Blod & uhygge
  Filmen er særdeles barsk, blodig og uhyggelig. Uhyggen er meget effektiv og hårrejsende til gåsehudsgrænsen. Filmen kan primært takke sin flotte scenografi for sin effektivitet.

  Et scenografisk mesterværk
  Hele filmen er nemlig et scenografisk mesterværk, og kulisserne spiller perfekt sammen med fotografering, lyssætning og lyddesign - i et gys man sent vil glemme.  Anmeldt i 2004 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2021