Event Horizon (1997)

    En gruppe rumrejsende har opfanget et nødsignal fra et strandet fartøj, og da de går ombord, begynder uhyggen for alvor.


    EFFEKTIVT RUMGYS

    Kraftigt inspireret af genrens klassikere, ikke mindst Alien-filmene, brager "Event Horizon" frem med effektive halvanden times gys, der gør indtryk.


    Et nødsignal fra et rumfartøj
    Et lille hold astronauter har opfanget et nødsignal fra det strandede rumfartøj, Event Horizon, og de kobler sig nu på det for at gå ombord og finde ud af, hvad der rører sig. Ombord på skibet fornemmer man hurtigt, at der er noget helt galt. Men faren er ikke i fast form...

    Uhyggelige kræfter
    Modsat mange andre science fiction-gysere baserer "Event Horizon" sig på ganske uforklarlige gespenster, der er om muligt endnu mere dødbringende end aliens. Sam Neill er med som det strandede rumskibs arkitekt William Weir, og han er mere interesseret i at redde sit skib end at sørge for, at dets uhyggelige kræfter bliver tilintetgjort.

    Blod og uhygge
    Filmen er særdeles barsk, blodig og uhyggelig – effektiv og hårrejsende til gåsehudsgrænsen. Filmen kan primært takke sin flotte scenografi for sin effektivitet – hele filmen er nemlig et scenografisk mesterværk, og kulisserne spiller perfekt sammen med fotografering, lyssætning og lyddesign i et gys man sent vil glemme.



    Anmeldt i 2004 af Tobias Lynge Herler
    © Philm.dk 1992-2024

    Fakta om filmen

    1997, Storbritannien, Science Fiction, Gyser, Thriller, 95 min.

    Dansk titel: Event Horizon
    Instr: Paul W.S. Anderson Prod: Jeremy Bolt, Lawrence Gordon, Lloyd Levin Manus: Philip Eisner Foto: Adrian Biddle Klip: Martin Hunter Mus: Michael Kamen