Bull Durham (1988)

    En kvinde har som sit faste mål at score det lokale baseballholds nyankomne spiller, men denne gang bliver det ikke helt enkelt.


    FORRYGENDE OVERFLADISK

    Kevin Costner kan hér opleves som charmør og idrætsmand i en overfladisk og hurtigt glemt komedie om kærlighed og baseballbats.

    Fyldstof og intriger
    Der er absolut intet undervejs i filmen, der vil andet end at underholde på sokkeholderplan, og det er svært at holde gejsten oppe, når tiden går med fyldstof på baseballbanen, afløst af trættende intriger på kanten af dobbeltsengen.

    En forførerske
    Susan Sarandon spiller kvinden, der er besat af at forføre baseballholdets nye spiller. Men da der denne gang er hele to nye spillere på én gang, giver det nogle små komplikationer.

    Plat skrevne replikker
    Skuespillerne er filmens lille kilde til lys, men de spilder så afgjort talentet på ingenting. Tim Robbins har et par fine øjeblikke som overdrevet selvsikker scorekaj. Susan Sarandons lillepigecharme forsvinder i plat skrevne replikker.

    Forrygende overfladisk
    Undervejs bliver det klart, at filmen er forrygende overfladisk, og man indstiller sig modstridende på, at det bliver en tynd mundfuld.



    Anmeldt i 2004 af Tobias Lynge Herler
    © Philm.dk 1992-2024

    Fakta om filmen

    1988, USA, Komedie, Romantik, Sport, 95 min.

    Dansk titel: En sikker vinder
    Instr: Ron Shelton Prod: Mark Burg, Thom Mount Manus: Ron Shelton Foto: Bobby Byrne Klip: Robert Leighton, Adam Weiss Mus: Michael Convertino
    Priser
    • AAN - Bedste manuskript
    • GG-N - Bedste skuespillerinde (Sarandon)
    • GG-N - Bedste originale sang ("When a Woman Loves a Man")