Sexy Beast (2000)

  En tidligere britisk gangster har trukket sig tilbage i Spaniens sol og varme, men bliver alligevel presset til et nyt job.


  ANDERLEDES GANGSTERFILM

  Hvis man piller æggeskallen fra plottet til talrige gangsterfilm og tilfører det en pæn portion visuel raffinement og humor, kan man med lidt held opnå samme positive effekt som instruktøren Jonathan Glazer med "Sexy Beast".
   

  Pensioneret gangster

  Her spiller Ray Winstone den "pensionerede" gangster Gary 'Gal' Dove, der sammen med sin kæreste Deedee har trukket sig tilbage til Spaniens sol og varme og har fået kontakt til sine mere bløde sider. Swimmingpool, drengetjener og kolde drinks har afløst kriminalitetens stress og skæve arbejdstider, og Gal nyder livet i fulde drag.
   

  Indhentet af fortiden

  En dag indhenter fortiden ham imidlertid med ubehagelig styrke. Mafiabossen Don Logan (Ben Kingsley) har meldt sin ankomst, og der er ingen tvivl om, at han er ude på at hverve Gal til et nyt job i England. På forhånd er Gal fast besluttet på at takke nej til tilbuddet, men Don er ikke typen, man takker nej til, så det kan godt gå hen og blive en meget blodig affære.

  Ironisk distance
  Den ironiske distance gør "Sexy Beast" til et ganske fornøjeligt bekendtskab. Æstetikken i billederne er en anden god grund til at blive hængende. Det er flot og anderledes på den fede måde - ikke bare wannabe.

   

  Vidunderlig Winstone
  Ray Winstone er vidunderlig i den splittede hovedrolle. Han portrætterer effektivt dobbeltheden, ømheden og det rå i sin rolle. Ben Kingsley har fået tildelt en meget anderledes rolle som superskurk, men det bliver næsten for meget af det gode, og Kingsley kammer over.  Anmeldt i 2005 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2024

  Fakta om filmen

  2000, Storbritannien, Spanien, Krimi, Thriller, 89 min.

  Dansk titel: Sexy Beast
  Instr: Jonathan Glazer Prod: Jeremy Thomas Manus: Louis Mellis, David Scinto Foto: Ivan Bird Klip: John Scott, Sam Sneade Mus: Roque Baños
  Priser
  • AAN - Bedste birolleskuespiller (Kingsley)