National Treasure (2004)

  En ung eventyrer er fast besluttet på at finde en skat efter gamle optegnelser. Men det betyder, at han er nødt til at stjæle den amerikanske forfatning.


  VELOPLAGT EVENTYR

  Sammenhængende film:
  National Treasure (2004)
  National Treasure: Book of Secrets (2007)

  En rigtig underholdende eventyrfilm, der ikke giver sig ud for andet, end den er.
   

  Høj fart & afdæmpet humor

  Fra ende til anden i høj fart med afdæmpet humor og uhøjtideligt stereotype roller. "National Treasure" lukker effektivt omverdenen ude i et par timer og vil ganske sikkert fornøje både unge som ældre.
   

  Evig skattejagt

  Nicolas Cage spiller eventyreren Ben Gates, der følger familietraditionen i evig jagt på en større skat. Ben har netop skaffet sig et afgørende spor, der skal lede ham frem til skattens placering. Men optegnelserne findes ifølge de nye anvisninger på bagsiden af den 200 år gamle amerikanske forfatning, der er uhyre effektivt sikret på et statsligt museum.

  Nu går den vilde skattejagt
  Ben er nødt til at handle hurtigt, for hans tidligere makker (Sean Bean) er gået imod ham, og skatten er i fare for at havne på gale hænder. Efter at have nappet forfatningen og den tiltalende kvindelige museumsinspektør (Diane Kruger), går den vilde skattejagt videre..
   

  Veloplagt eventyr

  Først og fremmest veloplagt eventyr med masser af action. Det kan mærkes, at der ikke er sparet på kræfterne, og det klæder en film som denne, at alle scener er gennemarbejdede på højt budget - det forhøjer underholdningsværdien mærkbart. Skuespillerne føler sig tydeligt også godt tilpas i filmen.  Anmeldt i 2006 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2024

  Fakta om filmen

  2004, USA, Eventyr, Action, 131 min.

  Dansk titel: National Treasure
  Instr: Jon Turteltaub Prod: Jerry Bruckheimer, Jon Turteltaub Manus: Jim Kouf, Cormac Wibberley, Marianne Wibberley Foto: Caleb Deschanel Klip: William Goldenberg Mus: Trevor Rabin