THX 1138 (1971)

  Isoleret fra den gamle verden lever et medicineret og kontrolleret folk dybt under Jorden i et deprimerende psykologisk kaos.


  AMBITIØS SCIENCE FICTION

  "Star Wars-faderen" George Lucas debuterede med en noget anderledes type science fiction, denne smalle og indadvendte "THX 1138".
   

  Ultimativt koordineret tilværelse

  Her kan man opleve en meget ung Robert Duvall som et blandt mange fremtidsmennesker, der under Jorden lever en kontrolleret, medicineret og ultimativt koordineret tilværelse med faste arbejdsopgaver - og frarøvet de "besværlige" menneskelige egenskaber, der gjorde livet i gamle dage så komplekst.
   

  Går imod systemet

  Men Duvall vælger at gå imod systemet og undlader at tage sin medicin, hvilket gør ham i stand til at forelske sig og dyrke sex (!) - yderst ilde set i den kontrollerede underverden..

  Trøstesløs underverden
  "THX 1138" er ganske interessant science fiction, lige lovlig trimmet og "hvid" (hvidt tøj på en hvid baggrund fremhæver konstant det kliniske og trøstesløse ved underverdenen, men der mangler balance i hvidbalancen i historien).
   

  Fremdrift efterlyses

  Man savner en egentlig fremdrift i historien. Filmen opleves mest som et eksperiment i lys og billeder, men unik er den ikke. Teknisk flot og pænt spillet.  Anmeldt i 2006 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2022

  Fakta om filmen

  1971, USA, Science Fiction, Thriller, 86 min.

  Dansk titel: THX 1138
  Instr: George Lucas Prod: Larry Sturhahn Manus: George Lucas, Walter Murch Foto: Albert Kihn, David Myers Klip: George Lucas Mus: Lalo Schifrin