Glimt (2006)

  En ung medicinstuderende oplever en række uforklarlige hændelser, efter at hans japanske kæreste er død.


  DANSK SPILLEFILM UDEN BUDGET

  Folk med hat på bør tage den af for produktionen "Glimt", en dansk spillefilm produceret på såkaldt "no-budget"-vilkår, altså uden penge - og med ivrige entusiaster på alle poster.
   

  Død i badekarret

  Den unge medicinstuderende Morten (Elias Eliot) finder sin japanske kæreste død i badekarret. Omstændighederne er mystiske, og efterfølgende oplever Morten en række uforklarlige hændelser, der i stigende grad presser Morten til at finde ud af, hvem kæresten egentlig var.

  Mere end bare amatørarbejde
  Det er i sig selv en stor præstation at skabe en hel spillefilm på disse vilkår, men "Glimt" er mere end bare amatørarbejde, det er en film med ambitioner, og resultatet er i mange henseender virkelig flot.
   

  Gode kort på hånden

  "Glimt" har gode kort på hånden, og filmen fungerer i mere end glimt. Det er dog mest rent teknisk, at produktionen imponerer. Kreativ udnyttelse af meget små midler skaber stemningsmættede lyssætninger og kamerabevægelser. Den eftersynkroniserede lyd og glimrende musik af Thomas Gooseman hjælper filmen godt på vej.

  Kopi af asiatiske gys
  Til gengæld er der ikke meget power i Nicolas Russell Bennetzens manuskript, der er inspireret af den asiatiske gyserfilm og kopierer mange af deres virkemidler. Historien fungerer i store træk: det er vel det første succeskriterium, men det ærgrer, at Bennetzen ikke har noget mere originalt på hjerte, noget som havde kunnet styrke filmen og give den langt mere gennemslagskraft.

   

  Kejtet kopi
  Tilbage står vi altså med en flot no-budget-film, der er en lidt kejtet kopi af moderne japansk gyserfilm. Skuespillet er i store træk hæderligt. Mere forlanger vi heller ikke.  Anmeldt i 2006 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2021

  Fakta om filmen

  2006, Danmark, Thriller, Gyser, 108 min.

  Dansk titel: Glimt
  Instr: Nicolas Russell Bennetzen Prod: Nicolas Russell Bennetzen Manus: Nicolas Russell Bennetzen Foto: Nicolas Russell Bennetzen Klip: Nicolas Russell Bennetzen Mus: Thomas Gooseman