Series 7: The Contenders (2001)

  En lille gruppe tilfældige amerikanere udvælges til at deltage i et makabert reality-show, hvor det gælder om at skyde hinanden.


  GENNEMFØRT MEDIESTUNT

  Ironien stortrives i denne uhøjtidelige og ganske morsomme parodi på de mange reality shows, som tv bombarderer os med i denne tid. "Series 7" udgiver sig for at være endnu et reality show, bare med endnu mere gang i den; her gælder det nemlig om at slå de andre deltagere ihjel. Den, der er sidste overlevende, har vundet.

  Fungerer godt som parodi

  Filmen fungerer rigtig godt som parodi, fordi begivenhederne bevidst er skruet op på et plan, hvor al realisme er udelukket, og hvor platheder og intriger, som vi kender dem fra tv shows, blæses op på et plan, hvor de fleste balloner må give efter for trykket.

  Morsom, overgearet parodi
  Filmet udelukkende med videokamera søger "Series 7: The Contenders" at lægge en amatørisk linje, og her fornøjes man over kompromisløsheden i instruktør Daniel Minahans mission. Han ønsker ikke at imponere med smarte effekter: Filmen er og bliver en overgearet parodi på hele den amerikanske tv-kultur.
   

  Stærkt dramatiseret stil

  Der er tale om en film af genren Mockumentary, hvilket vil sige en film, der udgiver sig for at være en dokumentarfilm baseret på virkelige hændelser. Det bliver dog meget hurtigt klart, at Minahans film er helt og holdent fiktion, og man underkaster sig gerne den overdrevne og stærkt dramatiserede stil.

  Befriende politisk ukorrekt
  I kraft af sit voldelige tema, hvor det jo går ud på at slå hinanden ihjel, er filmen befriende politisk ukorrekt, og begivenhedernes plathed forstærkes ved overdreven brug af filmblod, billige plastikvåben og kameramænd i billedet for ikke at glemme "dramatiserede gengivelser" af særligt voldelige begivenheder.
   

  Anderledes film

  Ingen tvivl om at holdet bag filmen har haft det morderlig skægt under indspilningerne, det kan man mærke som en klar positiv virkning i denne både anderledes og anbefalelsesværdige film. Den skal opleves.  Anmeldt i 2007 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2020

  Fakta om filmen

  2001, USA, Farce, Komedie, Thriller, Mocumentary, 87 min.

  Dansk titel: Series 7
  Instr: Daniel Minahan Prod: Jason Kliot, Katie Roumel, Christine Vachon, Joana Vicente Manus: Daniel Minahan Foto: Randy Drummond Klip: Malcolm Jamieson Mus: Girls Agains Boys