En by i provinsen (1976)

  Fra en provins-politistation opklares små og store forbrydelser med flid og finesse.


  DR-KITSCH

  Gennem sytten nærved timelange episoder følger vi Eriksen, Samuelsen, Didrichsen og en hel perlerække øvrige -sen'er i deres ihærdige, intrigante og ikke altid raffinerede opklaringsarbejde, når provinsforbryderne slår til.

  Sløvt skrevet
  Det er fabelagtigt underholdende at følge de sløvt skrevne og stereotype karakterer, særligt deres tøj, kontormiljø og biler i og omkring arbejdssituationerne. Privatlivet inddrages sporadisk og ofte uden de saftigste effekter.
   

  Provinsiel trummerum

  Det er dog så yndigt at føle tilhørsforholdet til de mange sære eksistenser, når de gennem de knap sytten timer dukker op i de pressede og småkriminelle plots, der hver gang tager udgangspunkt i den provinsielle trummerum og sender Eriksen og Samuelsen ud med blå blink og hvinende Ford Taunus-dæk.

  Uden raffinement
  Blandt de nedenfor listede episoder er der mest bid i "Den skødesløse politimand" og "Lugten i bageriet", der tager fat om henholdsvis sløseri med politigerningen og folkets anklage mod politivold, selvom også disse episoder bærer præg af en slap og nærmest komisk pen, der afleverer serien noget uafsluttet og uden raffinement.

  Episodeliste:
  1. Generalforsamling i handelsstanden
  2. 33 vil ikke forstyrres
  3. Den skøre svensker
  4. Sagen afsluttet
  5. Jackpot hver gang
  6. Gæster fra hovedstaden
  7. En ulykke alene
  8. Et barn savnes
  9. Den skødesløse politimand
  10. Kun mennesker
  11. Brand
  12. Disse prægtige maskiner
  13. Afvigeren
  14. Den gavmilde servitrice
  15. Lugten i bageriet
  16. Det anonyme brev
  17. D-dag

  Kitsch
  Underholdningsværdien ligger som nævnt primært i det kitschede ved hele serien. Egentlig er det fascinerende, så meget Moritzen, Okking og co. har kunnet presse ud af det facetløse typegalleri i en serie, der blev indspillet samtidig med Matador.
   

  Iørefaldende musik

  Et meget stort udvalg af danske skuespillere medvirker i små og store roller, hvilket også kan ses af rollelisten her i højre side. Værd at hæfte sig ved er Fuzzys yderst iørefaldende musik, der blev en landeplage i samtiden og samtidig er markant tidstypisk.  Anmeldt i 2009 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2024

  Fakta om filmen

  1976, Danmark/TV, Krimi, Drama, 900 min.

  Dansk titel: En by i provinsen (tvs)
  Instr: Bent Christensen Manus: Leif Panduro m.fl. Foto: Henning Kristiansen Mus: Fuzzy
  Medvirkende
  • Et angiver en særlig god præstation
  • Et angiver en særlig dårlig præstation