Appaloosa (2008)

  To revolvermænd påtager sig opgaven at få skovlen under en lokal plageånd, men missionen kompliceres, da en ung enke ankommer til byen.


  HÅNDTAM WESTERN

  Skuespilleren Ed Harris’ anden film som instruktør er denne håndtamme og gennemsnitligt forudsigelige western.

   

  Visuelt flot

  Det er visuelt flot, det er historisk nøjagtigt, og det er velspillet. Men filmen har ikke det nødvendige drive i sin historie og bliver derfor blot endnu en i det tårnhøje bjerg af middelmådige westerns.

   

  Nye boller på suppen

  Ed Harris’ hovedrollefigur ankommer sammen med Viggo Mortensen til en lille flække i slutningen af 1880’ernes vilde vesten. Her påtager de sig opgaven at få skovlen under en lokal plageånd, der har slået sheriffen ihjel, men da en ung enke pludselig spærrer vejen, kommer der anderledes boller på suppen, og pludselig kan det ske, at der tænkes, før der skydes.

  Interessante udviklingsmuligheder
  Der er interessante udviklingsmuligheder i et ulmende trekantsdrama, og Renée Zellwegers udspekuleret kunstigtsmilende primadonna udgør en intens kilde til splid og åbentsårede frustrationer blandt de kvindehungrende gunslingers.

  Bevarer roen
  Men det bliver ved mulighederne og de intense kilder: Det er ikke noget, der udnyttes, og i stedet berøres de potentielt sprængfarlige bomber kun på overfladen. Man kan glæde sig over, at filmen i store træk bevarer roen, dog lejlighedsvis skæmmet af irriterende, fejlcastet filmmusik.  Anmeldt i 2012 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2024

  Fakta om filmen

  2008, USA, Western, Action, Dyr på film, 115 min.

  Dansk titel: Appaloosa
  Instr: Ed Harris Prod: Ed Harris, Robert Knott, Ginger Sledge Manus: Robert Knott, Ed Harris Baseret på: roman af Robert Parker Foto: Dean Semler Klip: Kathryn Himoff Mus: Jeff Beal