You & Me Forever (2012)

    To unge piger er nærmest sammensmeltede i deres venskab, men venskabet sættes på en hård prøve, da en tredje pige kommer imellem.


    DEN UNGE SØGEN

    Kaspar Munk fortsætter med at imponere i sine filmiske portrætter af den unge søgen efter mening med livet, i omgangen med tilværelsens smertefulde erfaringer, i kærlighed og smerte.
     

    Sammensmeltede veninder

    "You & Me Forever" har de to sammensmeltede veninder Laura og Christine i hovedrollerne. De er næsten altid sammen, derfor kommer det også som en ubærligt chok for Christine, da Laura pludselig vælger at ignorere hende til fordel for skolens nye spændende pige Maria.
     

    Hemmelighedsfuld seksualitet

    Nu venter en række udfordringer for begge piger. Hver især skal de prøve kræfter med den hidtil hemmelighedsfulde seksualitet. Og hver især må de igennem mange pinefulde øjeblikke på vejen mod et en smule mere modent syn på tilværelsen.

    Stærk udfstråling
    Filmen er båret af ægthed og en meget stærk udstråling. Kaspar Munks tilgang til sine unge skuespillere er særdeles grundig og hentet ud af en filosofi om, at nærhed og fortrolighed afføder en autentisk gnist.
     

    Jalousien lyser

    Det kommer til udtryk særligt i pigernes meget funklende præstationer. Her lyser jalousien, frustrationen, den eksistentielle forvirring og spirende seksualitet ud af øjnene på dem. Det er filmens helt store bedrift, at hovedpersonerne i dén grad lever sig ind i rollernes smertefulde rutsjeture.

    Enkelt vævet sammen
    De enkelte scener er smukt og enkelt vævet sammen. Fortælleformen er i det hele taget jordbundet og uden behov for at smøre på eller overdramatisere. Også pigernes fyre, spillet af Allan Hyde og Cyron Melville, lever sig stærkt ind i de akavede situationer, ligesom Lauras forældre brænder voldsomt igennem som dybt frustrerede voksne vidner til en teenagers flakkende eksperimenter.
     

    Favntag med ungdommens famlen

    På lydsiden følger en stribe fredelige popsange de tre pigers op- og nedture uden på noget tidspunkt at blive et kvælende virkemiddel. I det hele taget er filmen alt andet end kvælende; den er et favntag med ungdommens famlen, en stærk og indsigtsfuld bedrift.



    Anmeldt i 2012 af Tobias Lynge Herler
    © Philm.dk 1992-2024

    Fakta om filmen

    2012, Danmark, Psykologisk drama, Romantik, Teenagere, 85 min.

    Dansk titel: You & Me Forever
    Instr: Kaspar Munk Prod: Anders Toft Andersen Manus: Kaspar Munk Foto: Søren Bay Klip: Marlene Billie Andreasen, Nanna Frank Møller Mus: Sara Savery
    Priser
    • BD - Bedste birolleskuespillerinde (Dahl Hansen)
    • BD-N - Bedste film
    • BD-N - Bedste skuespillerinde (Brochorst Andersen)
    • BD-N - Bedste birolleskuespillerinde (Kruse)
    • RB - Bedste børne- og ungdomsfilm
    • RB-N - Bedste birolleskuespillerinde (Kruse)
    • RB-N - Bedste instruktør
    • RB-N - Bedste fotografering
    • RB-N - Bedste kostumedesign
    • RB-N - Bedste klipning
    • RB-N - Bedste musik
    • RB-N - Bedste lyd