Magic (1978)

  En komplet bindegal bugtaler forsøger at genoptage en gammel flirt, men er i tiltagende grad besat af dukken Fats.


  DUK DIG FOR DUKKEN!

  Der er langt mellem snapsene i dette hysterisk usympatiske og tilsvarende teatralsk overstyrede "gyserdrama". Men siddes "Magic" igennem, opstår der trods alt få og små oaser af en vis genremæssig tæft.

   

  Nytteløs fægtning

  Anthony Hopkins blev af uransaglige grunde Golden Globe-nomineret for sin hovedrollepræstation som bugtaleren Corky. Jovist, han lever sig ind i rollen og har da også til lejligheden lært sig et og andet om bugtalerens kunst, men Corky-rollen er både utaknemmelig og tåbelig, og Hopkins fægter nytteløst.

   

  Smeltet sammen med sin dukke

  Da Corky har fået nok af det hele og flytter på landet, har han dukken Fats med i kufferten. De to er simpelthen smeltet sammen, og Fats er med i alle sammenhænge. Der sidder den og "snakker" og skærer ansigter og har en holdning til det hele.

   

  Solgt til stanglakrids

  Det er åbenbart ikke noget, der falder Ann-Margrets ellers djærve singlepige Peggy Ann for brystet. For år tilbage flirtede hun og Corky, nu forsøger de sig igen her langt ude på landet, og selvom Corkys vanvid er udtalt og burde frastøde enhver, der er ved sine fulde fem, er Peggy Ann solgt til stanglakrids!

   

  Endeløse dukkeseancer

  De endeløse dukkeseancer er ikke befordrende... overhovedet. Det er til gengæld nogle af de sammenhænge, hvor Corkys vanvid kommer til udtryk – uden dukken på armen. Men der er alt for få af dem, og i helheden drukner "Magic" simpelthen i skinger nonsens, der hverken er særlig uhyggelig eller på nogen måde troværdig.

   

  Tilbagetrukket Goldsmith-musik

  Jerry Goldsmiths musik er meget tilbagetrukket og også behageligt lidt anvendt. Hovedtemaet er fint, men resten drukner lidt i den i forvejen handlingsmæssigt støjende film.  Anmeldt i 2024 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2024

  Fakta om filmen

  1978, USA, Thriller, Drama, Gyser, 107 min.

  Dansk titel: Magi
  Instr: Richard Attenborough Prod: Joseph E. Levine, Richard P. Levine Manus: William Goldman Baseret på: roman af William Goldman Foto: Victor J. Kemper Klip: John Bloom Mus: Jerry Goldsmith
  Priser
  • GG-N - Bedste skuespiller (Hopkins)