The Climb (2002)

    To meget forskellige klatrere tvinges til at arbejde sammen på en farlig, sponsoreret bjergbestiger-mission.


    MOD FESNE TINDER

    De smukke bjerge er uden tvivl denne billigt udseende og -eksekverede films største force. Det er bjergene, handlingen stiler mod, og det er i bjergene, vores to hovedpersoner trives bedst.

     

    To typer tørner sammen

    Derrick Williams er den sorte karlsmart-type, der insisterer på at udfordre skæbnen i højden – og på at klatre solo. Omvendt er hvid-rødmossede Michael Harris omhyggelig og påpasselig, når han klatrer. Så det er to meget forskellige typer, der tørner sammen, da de får sponsorpenge til at bestige en kæmpe udfordring i Sydamerika – sammen!

     

    Små og store intriger

    Der går lang tid, før dramaet reelt kan begynde: "The Climb" itself starter først sent i handlingen. Inden da er der sovset godt ud over det hele med små og store intriger (og underlægningsmusik), lidt parforholds-gnidninger og en tragisk (for)historie eller to.

     

    Bliver aldrig æggende

    Æggende bliver det aldrig, end ikke da gutterne går til makronerne på de lodrette flader. Ikke meget falder nemlig troværdigt, andet end de smukt indrammende totalbilleder af smukke bjerglandskaber. Dabney Coleman er filmens bedste spiller i birollen som rigmanden Mack.



    Anmeldt i 2024 af Tobias Lynge Herler
    © Philm.dk 1992-2024

    Fakta om filmen

    2002, USA, Drama, Action, Eventyr, Bjerge på film, 98 min.

    Dansk titel: The Climb
    Instr: John Schmidt Prod: John Shepherd Manus: Patrick Egan, Robert Pierce Foto: Roger Boller Klip: John Schmidt Mus: Timothy Hosman