Infinite Storm (2022)

    En sørgmunter klatrer havner i en storm højt til bjergs. Her støder hun på en sagesløs mand i shorts, som hun nu må hjælpe ned.


    EN KLATRERSKES KVALER

    Baseret på den amerikanke klatrerske Pam Bales' oplevelser højt til bjergs vækkes fortællingen om overlevelsesinstinkter og barmhjertighed her – middelmådigt – til live af den polske instruktør Malgorzata Szumowska.

     

    Trodser alle farer

    Pam er i et slet humør, da hun stævner ud på en vandretur i bjergene. Hun ved godt, at en voldsom storm er på vej, men hun trodser alle farer og går videre. Da stormen er på sit højeste, spotter Pam en skikkelse i sneen. Det viser sig at være en (svært underafkølet) mand i shorts, som Pam nu sætter alt ind på at redde ned fra højderne.

     

    Virkelig smukt og rørende

    "Infinite Storm" har sine stærke og mindeværdige øjeblikke: Allerbedst står de første små tyve minutter, hvor særligt Pams opstigning er virkelig smukt og rørende fortalt i et fuldkommen musik- og udglatningsfrit snit.

     

    Beholder sin egen stemme

    Her får bjergenes natur lov til at beholde sin egen stemme, og Pams ordløse indledende vandring står uhyre stærkt. Men desværre er dette ikke en stil, filmen fortsætter med at dyrke.

     

    Gumpetung og uforløst

    Snart sætter musikken blandt andet ind, samtidig med at Pams møde og efterfølgende strabadser med den mystiske mand aldrig bliver rigtig vedkommende. Det er en central del af fortællingen, der således er både gumpetung og uforløst. Naomi Watts spiller passabelt den svedte, men samtidig mærkværdigt magert forklarede Pam Bales.



    Anmeldt i 2023 af Tobias Lynge Herler
    © Philm.dk 1992-2024

    Fakta om filmen

    2022, Storbritannien, Drama, Thriller, Biografi, Bjerge på film, 97 min.

    Dansk titel: Infinite Storm
    Instr: Malgorzata Szumowska Prod: Jenny Halper, Celine Rattray, Mike Sobiloff, Peter Sobiloff Manus: Joshua Rollins Foto: Michal Englert Klip: Agata Cierniak, Jaroslaw Kaminski Mus: Lorne Balfe
    Medvirkende
    • Et angiver en særlig god præstation
    • Et angiver en særlig dårlig præstation