Only the River Flows (2023)

    Da en stribe bestialske mord finder sted i det landlige Kina i 1995, må en betjent grave dybt for at finde frem til morderen.


    UDVIDET LANDLIGT DRAMA

    Betagende balanceret – ikke mindst i lyddesignet – kinesisk kriminaldrama, der tør gå i flæsket på betændte seriemordertematikker uden hverken at tvære rundt i klicheer eller skrue helt op for alle dieselkedler .

     

    Mordene tårner sig op

    I det landlige Kina kommer den unge betjent Ma Zhe på lidt af en opgave, da mordene efterhånden tårner sig op i hans distrikt. Mistanken falder snart på den lokale "landsbytosse", en fysisk stor, stum og utvetydigt mærkelig mand.

     

    Ned ad mentalt mørke stier

    Men stikker der i virkeligheden ikke mere under, når først der graves i sagerne? I hvert fald må betjenten og hans kolleger flere gange gå ned ad mentalt mørke stier for at forsøge at blive klogere på balancen mellem mistanke og håndfaste beviser.

     

    Et vindende bekendtskab

    "Only the River Flows" er et vindende bekendtskab alene betragtet på sit akkurate, knappe og virkelighedsnære lyddesign, der hylder alt fra vejret (særligt regnen) til almindelig mellemmenneskelig ageren i en sfære af ægthed.

     

    Slagtetunge begivenheder

    Underlægningsmusikken er også yderst begrænset – primært bruges Beethovens (ganske vist fortærskede, men ikke desto mindre svært stemningsfulde) Måneskinssonate – som periodisk perspektivering på slagtetunge begivenheder.

     

    Livgivende humor

    Bag det barske ydre bor også en livgivende humor, der ofte sætter mordopklaringen i uventede svingninger. Dette, lagt sammen med decideret blændende locations og følt skuespil, former en kinesisk filmoplevelse, der både er helt sin egen og som tør stå ved sine narrative (fra)valg.



    Anmeldt i 2023 af Tobias Lynge Herler
    © Philm.dk 1992-2024

    Fakta om filmen

    2023, Kina, Krimi, Mystik, Drama, Seriemordere, 101 min.

    Dansk titel: He bian de cuo wu
    Instr: Shujun Wei Prod: Xufeng Huang Manus: Chunlei Kang, Shujun Wei Baseret på: romanen "Mistake by the River" af Hua Yu Foto: Chengma Zhiyuan Klip: Matthieu Laclau
    Medvirkende
    • Et angiver en særlig god præstation
    • Et angiver en særlig dårlig præstation
    Priser
    • CAN-N - Un Certain Regard-nominering