He Was a Quiet Man (2007)

    En indebrændt kontoransat bliver ved et tilfælde helt, da han stopper et skyderi. Men i virkeligheden ville han selv have skudt.


    SLATER REDDER MISEREN

    No Way Back (1995)-instruktøren Frank A. Cappello serverer her en indie-komediethriller, der rent ud sagt stikker i alt for mange retninger. "He Was a Quiet Man" vil både være masseskyderi-thriller, skæv romantisk charmetrold og nærmest farcepræget komedie. Og ingen af delene lykkes andet end i glimt.

     

    Redder miseren

    Det, der især redder miseren, er en fascinerende og indlevelsesfuld hovedrollepræstation af Christian Slater – desværre lidt en sjældenhed i en alenlang filmografi, der først og fremmest dyrker hans drengede charme og ikke så meget andet.

     

    Indebrændt kontormus

    Slater er Bob Maconel, en latterliggjort kontorarbejder, der gør, hvad der bliver sagt. Men efterhånden er han alligevel blevet så indebrændt, at han nu er nået dertil, hvor han vil skyde i hvert fald seks af sine værste kolleger.

     

    En ufrivillig helt

    Men ved et absurd tilfælde bliver han i stedet manden, der redder en anden kollega fra at slå alt for mange ihjel i samme forehavende. Og nu er Bob pludselig en helt. Hans hemmelige crush på den smilende kollega Venessa får måske tilmed en chance for at blive ført ud i livet, nu hvor han har reddet hendes liv, selvom hun godt nok er blevet lam fra nakken og nedefter og nu er passiv selvmordskandidat.

     

    Svagheder forstærkes

    En nærved uophørlig "komedie-supermarkedsmusik" sørger for hele tiden at holde tilskueren opmærksom på, at der her er tale om en "festlig skæv lille film", som man ikke behøver blive rigtig bange for. Det forstærker bare filmens svagheder, snarere end booster de få plusser.

     

    Meget godt at hente

    Men tilbage til Slaters herlige indlevelse i Bob-rollen, for her er der bare meget godt at hente, og faktisk lidt overraskende, at han har formået at give så meget af sig selv i en produktion, der alt andet lige på forhånd har været dømt til at gå nærmest helt under radaren.

     

    Alle 100 minutter værd

    Lige dele forsagt, ned-i-jorden-kiggende og svedspringende næsten-sociopat er nogle af de yderpunkter, Slater vrider og vender sig imellem, og han er i sig selv alle 100 minutter værd.



    Anmeldt i 2023 af Tobias Lynge Herler
    © Philm.dk 1992-2024

    Fakta om filmen

    2007, USA, Thriller, Drama, Komedie, Romantik, 100 min.

    Dansk titel: He Was a Quiet Man
    Instr: Frank A. Cappello Prod: Frank A. Cappello, Michael Leahy Manus: Frank A. Cappello Foto: Brandon Trost Klip: Kirk M. Morri Mus: Jeff Beal
    Medvirkende
    • Et angiver en særlig god præstation
    • Et angiver en særlig dårlig præstation