Glengarry Glen Ross (1992)

  En gruppe ejendomsmæglere får sat stolen for døren og vil gøre hvad som helst for at sælge mere og dermed beholde deres arbejde.


  FILMET TEATER

  David Mamet, der især er hyldest som en amerikansk manuskript-legende, leverer her manus baseret på eget skuespil af samme navn: "Glengarry Glen Ross" er den (stjernespækkede) historie om en gruppe ejendomsmæglere, der må skrue op for charmen.

   

  Et ultimatum

  De får nemlig af Alec Baldwins højtråbende og nedladende mappedyr stillet et ultimatum, det er til at tage og føle på. Har de ikke samlet balderne og solgt nogle boliger inden "lige om snart", kan de godt vinke goodbye til karrieren.

   

  Over stok og snakke-sten

  Herfra går det over stok og snakke-sten. Der bliver talt i ét væk, og kulissen er stort set statisk i form af et primitivt mæglerkontor. Regnen skyller uophørligt ned udenfor, og ved telefonerne finder man de – tvunget af omstændighederne – overihærdige Jack Lemmon, Ed Harris og Alan Arkin.

   

  Masser af stjerner

  Stjerner er der altså nok i, men det er Al Pacino, der stjæler billedet i de få sekvenser, han præsenterer os for sin karakter Ricky Roma: Oplagt at han som den eneste skulle både Oscar- og Golden Globe-nomineres hér.

   

  Tvunget i knæ

  Den jazz-smarte musikunderlægning af James Newton Howard har givet været sjov at komponere, men gosh, hvor den i perioder tvinger de i forvejen teatralske (filmet teater-) løjer i knæ.  Anmeldt i 2022 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2024

  Fakta om filmen

  1992, USA, Drama, Krimi, 100 min.

  Dansk titel: Sælger til salg
  Instr: James Foley Prod: Jerry Tokofsky, Stanley R. Zupnik Manus: David Mamet Baseret på: skuespil af David Mamet Foto: Juan Ruiz Anchía Klip: Howard E. Smith Mus: James Newton Howard
  Priser
  • AAN - Bedste birolleskuespiller (Pacino)
  • GG-N - Bedste birolleskuespiller (Pacino)