Offbeat (1961)

    En agent i MI5 går undercover for at få skovlen under en gruppe kriminelle. Men rollespillet kræver sin mand.


    KOMPAKT KRIMINALAFFÆRE

    "Law or crime... He betrayed them both!", proklamerer plakaten til dette kompakte britiske kriminaldrama. Det er William Sylvesters MI5-agent, Steve Ross, der går undercover for at få skovlen under en gruppe kriminelle.

     

    Lægger bånd på sig selv

    Men det betyder også, at han bare er nødt til at lægge bånd på sig selv undervejs, og det kan vise sig vanskeligt, når der bl.a. skal graves en ambitiøs tunnel under en bank – og spilles for galleriet i "fritiden" med eksende smukke damer i kulissen.

     

    Lækker noir-æstetik

    I det store og hele er "Offbeat" en solid håndværksmæssig bedrift. Geoffrey Faithfuls sort/hvide fotografering indrammer især de primære underjordiske sekvenser i en lækker og noir-præget æstetik.

     

    Ikke helstøbt

    Og selvom 71 minutters spilletid somme tider kan virke både befriende og befordrende på forhånd, mangler der alligevel noget centralt hér for at gøre filmen mere helstøbt, og det kunne bl.a. være dybere personkarakteristikker eller flere stemningsskabende skud.



    Anmeldt i 2022 af Tobias Lynge Herler
    © Philm.dk 1992-2024

    Fakta om filmen

    1961, Storbritannien, Krimi, 71 min.

    Dansk titel: Offbeat
    Instr: Cliff Owen Prod: E.M. Smedley-Aston Manus: Peter Barnes Foto: Geoffrey Faithfull Klip: Antony Gibbs Mus: Ken Jones