The Frozen Ground (2013)

  En seriemorder udnytter sine ofre og jager dem som vildt i Alaskas ødemark. En betjent sætter alt ind på at finde de afgørende beviser.


  UNDERSPILLET PSYKOPATI

  Behageligt stemningsmættet og udpræget mørk thriller baseret på virkelige hændelser: en udspekuleret mand udser sig kvindelige ofre, gerne i prostitutionsmiljøet.
   

  Jages ind i døden

  Herefter lænker han dem og udnytter dem seksuelt for til sidst at flyve dem op i bjergene og jage dem vildt ind i døden. Den lokale betjent Jack Halcombe sætter alt ind på at finde de afgørende beviser, der kan føre til den nødvendige livstidsdom, og helst inden han får udset sig sit næste offer.

  Velfungerende thriller
  Den sande historie bag forstærker den filmiske uhygge betragteligt, men helt grundlæggende er "The Frozen Ground" en meget velfungerende thriller med solide rødder i det stemningsfuldt dystre.

  Taktfast inspireret
  Den episke bjerglocation er i sig selv en vigtig medspiller, og kontrasten mellem storbyens prostitutions- og narkotikaslum og den friske vind i de sneklædre bjerge fungerer taktfast inspireret.

  Glat fortællestil
  Ikke desto mindre er der lovligt mange lag af glat fortællestil med alt hvad dertil hører af kæk kameraføring og alt for meget filmmusik.

  Underspillet psykopati
  John Cusack hæver den sitrende elektricitet i filmens højspændthed til en niveau over medrivende: med en genial og vellykket underspillet psykopati er han den perfekte superskurk.  Anmeldt i 2014 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2024