The Net (1995)

    En djærv, kvindelig computerprogrammør bliver ufrivilligt midtpunkt i en tiltagende livstruende hacker-sammensværgelse.


    COMPUTEREN SOM VÅBEN

    Internettet var ungt og forjættende i 1995: Året, hvor produceren, der blev instruktør, Irwin Winkler, satte den dramatiske hackerthriller "The Net" i scene. Og det er absolut det mest underholdende ved filmoplevelsen at betragte de mange tidlige teknologiske krumspring med nettet.

     

    Ørerne i maskinen

    Sandra Bullock er computerprogrammøren Angela Bennett, der snart får ørerne i maskinen. Hun bliver nemlig ufrivilligt midtpunkt i en tiltagende livstruende hacker-sammensværgelse. Bl.a. får Angela stjålet sin identitet, og dét i en grad, så myndighederne nægter at tro, at hun er, den hun er!

     

    Skræmmende perspektiver

    Skræmmende perspektiver altså for en ung kvinde, især fordi hun erfarer, at ingen er til at stole på – i hvert fald ikke i computerbranchen, men heller ikke blandt de mænd, der byder sig til med en long drink før potentiel dikkedik på skibsbriksen.

     

    Savner en rød tråd

    "The Net" savner en rød tråd, eller snarere et rødt internetkabel, til at binde vanviddet troværdigt sammen. Begivenhederne falder sådan lidt tilfældigt, og det hele er både springende og støjende, komplet med rigelige mængder svulstig underlægningsmusik.

     

    Småkedelig action

    Den tiltagende anspændte action er der helle ikke meget juice at hente ud af, idet timingen er so/so og handlingen småkedelig. Til gengæld er det glædeligt at se en både lynende engageret og pænt troværdig Sandra Bullock i den bærende rolle.



    Anmeldt i 2022 af Tobias Lynge Herler
    © Philm.dk 1992-2024