In Her Skin (2009)

  Kan der være sket en forbrydelse, da 15-årige Rachel ikke vender hjem efter moderne dans? Det frygter forældrene, men politiet tøver.


  VAKLENDE "TRUE CRIME"

  Dette australske mareridt er baseret på virkelige begivenheder, hvor den succesrige 15-årige danser, Rachel Barber, en dag pludselig ikke kommer hjem. Forældrene kontakter straks politiet, der dog ikke er videre hjælpsomme. Efterhånden begynder virkelighedens brutaliteter at gå op for alle... Kan det virkelig passe?

   

  En afslørende tagline

  Filmens officielle tagline afslører i virkeligheden det meste på forhånd: "She hated her own life, so she took someone else's". Hermed kommer det ikke som nogen overraskelse, at historiens anden teenager, den uligevægtige Caroline, har svært ved at styre sin misundelse over Rachels succes i livet.

   

  Små enklaver af intimitet

  Små enklaver af intimitet opstår undervejs. Det er, når instruktør og manuskriptforfatter Simone North – alt for sjældent – tillader ro og nærvær i sin iscenesættelse, primært ved at udelade underlægningsmusik. Her får vi luft til at opdage engagementet i spillet og det betændte helvede, som forældrene til både Rachel og Caroline befinder sig i. Bedst her er Sam Neill som Caroline sagesløse far.

   

  Falder utroværdigt ud

  Men generelt må dette australske drama siges at falde utroværdigt ud. I hvert fald bider de barske begivenheder helt uden at efterlade tandmærker. Jules O'Loughlins fotografering er lige i overkanten "kreativ" med en overflod af bevægelse, der hurtigt tager overhånd.  Anmeldt i 2022 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2024

  Fakta om filmen

  2009, Thriller, Drama, Teenagere, 107 min.

  Dansk titel: In Her Skin
  Instr: Simone North Prod: Tony Cavanaugh Manus: Simone North Foto: Jules O'Loughlin Klip: Jane Moran Mus: Ben Frost