Room 2806: The Accusation (2020)

    Den franske toppolitiker Dominique Strauss-Kahn kommer i retten efter anklager om voldtægt. Kan han sno sig udenom en dom?


    MAGTDEMONSTRATION

    Rigmanden Dominique Strauss-Kahn var meget tæt på at blive Frankrigs næste præsident, da han i 2011 havnede i retten med alvorlige anklager. Angiveligt skulle han på et hotel i New York have overfaldet og voldtaget en sort stuepige.

     

    Lige før #MeToo

    I tiden lige før #MeToo-bevægelsen var der stadig rig mulighed (for mangtfulde og rige mænd) for at snige sig udenom en dom i sager som denne. Det fine ved dokumentarserien er, at den ikke som sådan vælger side - og på dén måde overlader det til tilskueren at lægge puslespillet.

     

    Glad for kvinder

    At Dominique Strauss-Kahn i dén grad var glad for kvinder er dog ikke nogen hemmelighed. Spørgsmålet er, om hans magtposition enten gjorde, at han følte sig urørlig, eller indbød til, at kvinder udnyttede en gylden mulighed for (økonomisk) kompensation?

     

    Medrivende fortalt

    Genfortællingen er medrivende hele vejen fra det påståede overfald til den betændte retssag. Lækkert klippet og i det hele taget æstetiseret. Desværre er stilen samtidig uhyre sitrende (i konstant flakkende bevægelse) og tynget af en evindelig musikunderlægning.



    Anmeldt i 2021 af Tobias Lynge Herler
    © Philm.dk 1992-2024

    Fakta om filmen

    2020, Frankrig, Dokumentar, Krimi, Biografi, 197 min.

    Dansk titel: Room 2806: The Accusation
    Instr: Jalil Lespert Prod: Philippe Levasseur Foto: Christophe Astruc; Ludovic Simeon Klip: Mike Fromentin
    • Et angiver en særlig god præstation
    • Et angiver en særlig dårlig præstation