Frankie and Johnny (1991)

  Johnny er netop kommet ud af fængslet og får job på en café. Her møder og forelsker han sig i servitricen Frankie.


  OM DEN VARME GRØD

  Det er ikke nogen helt almindelig romance, der hér får lov at folde sig ud i Pretty Woman (1990)-instruktør Garry Marshalls første film efter netop succes-romantiksagaen med Richard Gere og Julia Roberts.

   

  Romantisk potentiale?

  I "Frankie and Johnny" stifter vi bekendtskab med et mindst ligeså umage par som rigmanden og den prostituerede, nemlig Al Pacinos nyfri fange Johnny og Michelle Pfeiffers vil-helst-passe-sig-selv-caféservitrice Frankie. Johnny ser straks romantik-potentialet i Frankie, men er det gengældt?

   

  Om den varme grød

  Som katten kredser Johnny om den varme grød, mens han serverer kaffe og æbletærte på selvsamme café. Er det muligt at få åbnet en dør på klem til lidt kissemis? Absolut ikke uden problemer, skal vi erfare.

   

  Fin fremdrift

  Der er en fin fremdrift i den umage romances genvordigheder - herligt gestaltet af veloplagte Pacino og Pfeiffer - i roller, der bliver lige tanden for forudsigelige, deres respektive skævheder til trods.. eller måske netop derfor.

   

  Lige dele sødt og sødladent

  Det bliver egentlig lige dele sødt og sødladent, men heldigvis med pilen pegende mest i en troværdig retning, primært som følge af det fine skuespil. Generelt kører kærligheden for meget i ring, og filmen opleves som en kende for lang.  Anmeldt i 1997 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2024

  Fakta om filmen

  1991, Komedie, Drama, Romantik, 118 min.

  Dansk titel: Frankie & Johnny
  Instr: Garry Marshall Prod: Garry Marshall Manus: Terrence McNally Baseret på: skuespil af Terrence McNally Foto: Dante Spinotti Klip: Jacqueline Cambas; Battle Davis Mus: Marvin Hamlisch
  Priser
  • GG-N - Bedste skuespillerinde (Pfeiffer)