4240 filmanmeldelser
Philm.dk
Avanceret søgning

Little Shop of Horrors, The
I en blomsterbutik med mærkelige kunder sker der tilsvarende mærkelige ting.
EN RODET AFFÆRE
Denne forventeligt Roger Corman-kitschede b-komedie er i dag absolut mest interessant på grund af Jack Nicholsons birolle – en af hans første filmoptrædener. Nicholson startede netop sin filmkarriere som ”føl” hos Corman og er her krediteret som den næstsidste skuespiller på rollelisten.

En rodet affære
"The Little Shop of Horrors" er lidt over en times rodet bananskræl-komik, med andre ord masser af falde-på-halen og uhyre lidt indhold. Det meste af filmen er optaget i et studie, der skal gøre det ud for en ganske særlig blomsterbutik, hvor der sker meget mærkelige ting.

Amok hos tandlægen
Nicholson kommer ind i billedet som tandlægepatienten Wilbur Force. Han elsker smerte og er helt ustyrlig, da tandlægen (der i virkeligheden slet ikke er tandlæge) går amok med boret og efterlader Wilbur med et meget grimt gebis.

Masser af falde-på-halen
Fans af farcegenren finder sikkert megen morskab i de utallige "træd-bræt-op-i-hovedet"-scener, og det har da også sin charme, lagt i hænderne på en bare lidt mere ambitiøs instruktør.

Undødvendigt skinger
Filmen er håbløs B-billig og elendigt filmet, men det er igen en del af charmen for den dedikerede genrenørd. Generelt må det dog konstateres, at "The Little Shop of Horrors" er en endog meget hul, overstyret og helt unødvendigt skinger komedie.
Anmeldt i 2016 af Tobias Lynge Herler
© philm.dk 1992-2016
Udskriftsvenlig udgave
Little Shop of Horrors, The

Karakter: 1 ud af 7Karakter: 1 ud af 7Karakter: 1 ud af 7Karakter: 1 ud af 7Karakter: 1 ud af 7Karakter: 1 ud af 7Karakter: 1 ud af 7
Fakta om filmen
Dansk titel: Gys i blomsterbutikken
Instr: Roger Corman Prod: Roger Corman  Manus: Charles B. Griffith  Foto: Archie R. Dalzell  Klip: Marshall Neilan Jr.  Mus: Fred Katz  
Medvirkende:
Jonathan Haze (Seymour)
Jackie Joseph (Audrey)
Mel Welles (Gravis)
Dick Miller (Burson)
Jack Nicholson (Wilbur)
Et V angiver en særlig god præstation.
Et % angiver en særlig ringe præstation.