Adrenaline Rush - the Science of Risk (2003)

    Vovehalse fra hele verden udsætter sig selv for det ekstreme - for at føle, at de lever.


    FORFØRENDE FLOTTE HØJDER

    Man kan blive helt høj i selskab med Omnimaxfilmen "Adrenaline" - en rejse fra ekstreme højder mod ekstreme afgrunde. Filmen passer perfekt til det store IMAX-format, for her kan man for alvor fornemme suset på egen krop. Hermed ikke sagt, at det er helt ligesom at være der selv; der er tale om en sport, som kun de færreste tør kaste sig ud i.


    Det frie fald
    Skydiving og basejumping er to ekstreme sportsgrene, der kort og godt går ud på at udfordre døden og opnå en sand rus af indre selvtilfredshed og lykke. Når man først har oplevet det frie fald, kan man let blive afhængig af det, som det fremgår af filmen.

    Tæt på virkeligheden
    Som tilskuer til oplevelsen kommer man tæt på ovennævnte følelse, som det vel næsten er teknisk muligt i dag. En kilden under fødderne og et lille sug i maven kan man ikke sige sig fri for - især når vi når til den usandsynlige basejumping fra fjeldskråningen i Norge. Fotograferingen er imponerende, alle tekniske virkemidler spiller sammen i en fantastisk dokumentarfilm, der er så livagtig, at man næsten kan få en lille klump i halsen. Samtidig præsenteres vi for en del historisk interessant og lærerigt stof, som man kun kan glæde sig over.



    Anmeldt i 2003 af Tobias Lynge Herler
    © Philm.dk 1992-2024

    Fakta om filmen

    2003, Canada, Dokumentar, Sport, 43 min.

    Dansk titel: Adrenalin
    Instr: Mark Marriott Prod: Roel Reiné Manus: Aliefka Bijlsma, Roel Reiné Foto: Kent R. Karemaker, Roel Reiné Klip: Kent R. Karemaker
    • Et angiver en særlig god præstation
    • Et angiver en særlig dårlig præstation