Country (1984)

  Alt går galt for en lille landmands-familie, og familiefar er tæt på at havne helt i kulkælderen.


  LYKKEN ER LUNEFULD

  Hvorfor skal alt bare gå galt for familien Ivy, en tæt knyttet familie, der lever i et hyggeligt landbrugsmiljø i sunde og smukke naturomgivelser?

  Hvorfor er lykken så lunefuld?
  Hvorfor kan pengene ikke række, hvorfor skal alle lånene pludselig betales tilbage? Hvorfor giver kornet ikke nok i år, og hvorfor er det så hårdt at være landmand?

  Om at klare sig
  I filmen finder vi ikke nogle direkte svar på disse spørgsmål - livet er bare hårdt! Det er en film om at klare sig igennem selv de sværeste tider, om at tilgive, om at elske og hade.

  Savner afgørende spænding
  "Country" er dog ikke de store følelsers film, i hvert fald strømmer følelserne fra familien Ivys hverdag ikke ud til tilskueren. Filmen er ærlig talt lidt småkedelig og savner den afgørende spænding. Gil Ivy går ned med flaget, da han bliver tvunget til at betale sin $96.000 store gæld tilbage i løbet af 3 uger.

  Dårlig sæson
  Det har været en dårlig sæson på farmen, og Gils kamp mod depressionen mislykkes. I fuldskab tæver han sin søn og mister dermed familiens tillid. Hans kone Jewell fører ham dog langsomt ind i familien igen, så de alle kan kæmpe imod den næsten uundgåelige tvangsauktion.

  Billedligt smukt
  Det er et billedligt smukt og intenst drama med en perlerække af betagende totalbilleder af golde vinterlandskaber. Der er også god surrroundlyd i betragtning af, at filmen er fra 1984 - fra lige før surround blev almindeligt.  Anmeldt i 1995 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2019

  Fakta om filmen

  1984, USA, Drama, Børn på film, 105 min.

  Dansk titel: Country
  Instr: Richard Pearce Prod: William D. Wittliff, Jessica Lange, William Beaudine Jr. Manus: William D. Wittliff Foto: David M. Walsh, Roger Shearman Klip: Bill Yahraus Mus: Charles Gross
  Medvirkende
  • Et angiver en særlig god præstation
  • Et angiver en særlig dårlig præstation
  Priser
  • AAN - Bedste skuespillerinde (Lange)
  • GG-N - Bedste skuespillerinde (Lange)