3473 filmanmeldelser
Philm.dk
Avanceret søgning

Judge Dredd
I en fjern fremtid er menneskene hensat til megabyer, hvor loven styres af "dommere". Men en dag dømmes en af de bedste dommere på falske beviser.
ACTION PÅ ALLE KEDLER
Sylvester Stallone, kaldet Sly, ses her ekstra strammasket og udstyret med stålreplikker, som han beredvilligt kaster omkring sig med. I Danny Cannons ambitiøst futuristiske actioneventyr er der nemlig ingen nåde. Det må selv Sly sande.

Helvede er løs
Sly spiller den frygtede Judge Dredd, der håndhæver loven i en af fremtidens enorme megabyer. Men da Dredds familiære fjende dukker op og får Dredd sat bag tremmer på falske beviser, er helvede løs i Megaby.

Skylden på rette sted
Heldigvis har Dredd en snarrådig kvindelig dommerkollega, der kan rede trådene ud i den stygge sag og få placeret skylden på rette sted. Selvfølgelig med Dredds fysiske hjælp.

Ude af balance
Filmen er overstadig og ude af balance i sin ekstreme energi. Iscenesættelsen kører for tidligt af sporet, niveauet daler hurtigt på alle felter, teknisk og i skuespillet. Den største oplevelse i filmen er Max von Sydows sympatiske birolle som Dredds opofrende chef.

Brændt i begge ender
Efterhånden som filmen bliver brændt i begge ender, mister den al den potentielle stemningsspænding, som historien umiddelbart godt kunne lægge op til.
Anmeldt i 2002 af Tobias Lynge Herler
© philm.dk 1992-2014
Udskriftsvenlig udgave
Judge Dredd

Karakter: 2 ud af 7Karakter: 2 ud af 7Karakter: 2 ud af 7Karakter: 2 ud af 7Karakter: 2 ud af 7Karakter: 2 ud af 7Karakter: 2 ud af 7
Fakta om filmen
1995, USA, Action, 91 min
Dansk titel: Judge Dredd
Instr: Danny Cannon Prod: Charles Lippincott. Beau Marks  Manus: William Wisher Jr., Steven E. de Souza  Foto: Adrian Biddle  Klip: Jeremy Gibbs, Harry Keramidas, Alex Mackie  Mus: Alan Silvestri  
Medvirkende:
Sylvester Stallone (Judge Dredd)
Diane Lane (Judge Hershey)
Armand Assante (Rico)
Rob Schneider (Herman Ferguson)
Max Von Sydow (Chief Justice Fargo)
Jürgen Prochnow (Judge Griffin)
Joan Chen (Ilsa)
Et V angiver en særlig god præstation.
Et % angiver en særlig ringe præstation.