3472 filmanmeldelser
Philm.dk
Avanceret søgning

Charley Varrick
En varmblodet forbryder driver gæk med de koldblodige politifolk.
EN ÆSTETISK NYDELSE
Don Siegels "Charley Varrick" er en æstetisk nydelse. Historien fortælles med rasende effektivitet og formidles blændende af de dygtige skuespillere.

1970'erne var afgjort Don Siegels bedste årti som instruktør, hvilket film som Dirty Harry (1971), The beguiled (1971) og Escape from Alcatraz (1979) også vidner om.

Spændt og truende
I "Charley Varrick" er stemningen spændt og truende, man kan ikke forudsige næste scene, og mange gange undervejs overraskes man.

Charley Varrick har besluttet sig for at røve en bittelille bank i en amerikansk landsby, da den råder over trekvart million dollars.

Da Varrick kommer hjem med byttet, erfarer han, at pengene er nummererede mafia-sedler, og at de derfor er umulige at bruge. Hans makker Herman vil imidlertid i gang med at bruge alle pengene på biler og damer.

Brutalt mord
Men den går ikke, det vil Charley ikke tillade, så Herman bliver sur og får nær afsløret dem begge. I stedet bliver han selv myrdet brutalt af den koldblodige privatdetektiv Molly. Nu må Charley flygte alene, og han er slet ikke så nem at få fat på…

Mand med mange ansigter
Charley Varrick er en mand med mange ansigter. Han er både blød og varmhjertet, samtidig med at han kan være hård og kold.

Overraskende slutning
I filmens geniale og meget overraskende finale viser Charley Varrick koldt overblik og narrer både fjenden og tilskueren.
Anmeldt i 1995 af Tobias Lynge Herler
© philm.dk 1992-2014
Udskriftsvenlig udgave
Charley Varrick

Karakter: 5 ud af 7Karakter: 5 ud af 7Karakter: 5 ud af 7Karakter: 5 ud af 7Karakter: 5 ud af 7Karakter: 5 ud af 7Karakter: 5 ud af 7
Fakta om filmen
1973, USA, Krimi, 111 min
Dansk titel: Menneskejagt på liv og død
Instr: Don Siegel Prod: Don Siegel  Manus: Howard Rodman, Dean Riesner  Foto: Michael Butler  Klip: Frank Morriss  Mus: Lalo Schifrin  
Medvirkende:
Walter Matthau (Charley Varrick)
Joe Don Baker (Molly)
Felicia Farr (Sybil Fort)
Andy Robinson (Harman Sullivan)
John Vernon (Maynard Boyle)
Et V angiver en særlig god præstation.
Et % angiver en særlig ringe præstation.