The Editor (2014)

    En B-filmklipper af aparte gyserfilm involveres ufrivilligt i en række bestialske mord.


    MORD PÅ KLIPPEBORDET

    Finurlig, men også overtændt canadisk gyserkomedie, der oven i købet også er en metafilm. Således bliver gyserfilmklipperen Rey Ciso ufrivilligt midtpunkt i en række bestialske mord, og her kan det meget vel blive svært at skelne fiktion fra virkelighed, idet hverdagen i forvejen er hældt over med blod, splat og hvinende madammer.

     

    Sprødt til en vis grænse

    Det er sprødt til en vis grænse. At Udo Kier dukker op i en birolle som den italienske læge Dr. Casini giver et meget godt billede på filmens ambition om at være "skøn og skæv". Begivenhederne og de skøre personligheder står i hvert fald i kø for at afvikle Adam Brooks' og Matthew Kennedys koinstruerede komik.

     

    Smalt produceret genrekonglomerat

    Det er også Brooks og Kennedy, der spiller hovedrollerne, producerer, fotograferer og klipper. Så den kunstneriske frihed i dette smalt producerede genrekonglomerat har været stor. Måske lidt for stor, for det er svært andet end i glimt at finde ind til ret meget varig værdi i "The Editor".

     

    Indforståede hints

    For den inkarnerede filmverdenskender er her mange indforståede hints bundet op på Rey Cisos klippererhverv. Detaljer, der nok vil gå manges næse forbi. Filmen er højt belagt med en hel lille gruppe elektronisk funderede filmkomponisters toner.



    Anmeldt i 2024 af Tobias Lynge Herler
    © Philm.dk 1992-2024

    Fakta om filmen

    2014, Canada, Komedie, Krimi, Gyser, 95 min.

    Dansk titel: The Editor
    Instr: Adam Brooks, Matthew Kennedy Prod: Adam Brooks, Matthew Kennedy Manus: Conor Sweeney Foto: Adam Brooks, Matthew Kennedy, Jon'Nathon Stebbe Klip: Adam Brooks, Nicole Katz Mus: Jeremy Gillespie, Norman Orenstein, Claudio Simonetti, Vercetti Technicolor