Prime Suspect 4: Scent of Darkness (1995)

  Kriminalkommissær Tennison får noget at tænke over, da et par nye mord tyder på, at hun tidligere har sendt den forkerte mand i fængsel.


  FORBILLEDIG BRITISK KRIMI

  Sammenhængende i denne serie:
  Prime Suspect (tv) (1991)
  Prime Suspect 2 (tv) (1992)
  Prime Suspect 3 (tv) (1993)
  Prime Suspect 4: The Lost Child (tv) (1995)
  Prime Suspect 4: Inner Circles (tv) (1995)
  Prime Suspect 4: Scent of Darkness (tv) (1995)
  Prime Suspect 5: Errors of Judgment (tv) (1996)
  Prime Suspect 6: The Last Witness (tv) (2003)
  Prime Suspect 7: The Final Act (tv) (2006)

  Endnu en fremragende episode af krimiserien "Prime Suspect", der virkelig er kram inden for genren og på det varmeste kan anbefales.
   

  Lidt af en kattepine

  I sidste del af det tredelte fjerde kapitel af serien havner kriminalkommissær Jane Tennison (Helen Mirren) i lidt af en kattepine: Et par bestialske mord bliver begået efter nøjagtig samme metode, som en nu fængslet morder i sin tid benyttede sig af.
   

  Den forkerte bag tremmer

  Det var Tennison, der i sin tid fik morderen bag tremmer, men i den nye sag er hun efterhånden den eneste, der tror på, at han også var den skyldige i de gamle sager. De fleste omkring hende mener, at hun har sendt den forkerte mand bag tremmer.. Som opklaringsarbejdet skrider frem, bliver Tennison suspenderet og må fra sidelinjen følge den nervepirrende udvikling.

  Dystert og omsluttende
  Stemningen i denne episode er meget dyster, omsluttende og knugende. Måske har episoden af samme grund fået titlen "Scent of Dark", altså "Duft af mørke".
   

  Værste sag til dato

  Ingen tvivl om, at det er Tennisons værste sag til dato, og den tærer hårdt på hende. Men som altid formår hun til det sidste at holde hovedet koldt. Og det er der hårdt brug for.
   

  Uhyggeligt effektivt

  "Scent of Darkness" griber fat i nerverødderne og trækker til: Episoden er uhyggeligt effektiv krimi, der går tæt på sine personer og tegner omhyggelige billeder af næsten hver en detalje af især Tennisons følelsesregister.

  Klisterstads minimeret
  Fra alle vinkler er "Scent of Darkness" en beundringsværdig tv-produktion, som mange andre popsmarte tv-krimiserier burde have som forbillede. Igen er musik og andet klisterstads begrænset til et absolut minimum: Det er skuespillet, handlingen og de knugende stemninger, der bærer budskabet, og det når ud, så hårene rejser sig.
   

  Flot modspil

  Helen Mirren får blandt mange flot modspil fra kollegaen Kernan (John Benfield, der er vokset med rollen) og den nye samlever, psykologen Patrick Schofield (Stuart Wilson).  Anmeldt i 2005 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2019