La jaula de oro (2013)

    Tre sydamerikanske teenagere indleder en farefuld rejse mod drømmelandet USA.


    PÅ RUSTNE SKINNER

    Velment drama, der fortæller den farefulde rejsehistorie, som den udfolder sig for tre teenagere fra Guatemalas slumkvarter. De rejser primært – sammen med et hav af andre migranter – på taget af et alenlangt godstog.

     

    Tværet ud

    Ingen vil dem det godt, det ligger fast fra første scene: De er uønskede og i stor risiko for at blive tværet godt og grundigt ud af pengegriske bagmænd. Og hvis det endelig lykkes teenagerne at sno sig udenom disse typer, venter snigskytterne nok i bjergene ved grænsen...

     

    Glimt af det oprigtige

    "The Golden Dream" har glimt af det oprigtige i portrætterne af særligt drengene Juan og Chauk: Uprøvede amatør-skuespillere, der kastes direkte ind i en højspændt og evigt højaktuel "debat" om både migration og menneskesmugling.

     

    På rustne skinner

    Det slipper hverken spillerne eller filmen som sådan helt vellykket fra. Hæderligt, men også noget vaklende driver historien derudad på rustne skinner uden på noget tidspunkt at blive helt troværdig. Der mangler den sidste narrative tæft og føling med det subtile midt i den tiltagende højdramatik. Med behageligt diminutiv musikanvendelse.



    Anmeldt i 2024 af Tobias Lynge Herler
    © Philm.dk 1992-2024

    Fakta om filmen

    2013, Mexico, Drama, Teenagere, Tog på film, Bjerge på film, 108 min.

    Dansk titel: The Golden Dream
    Instr: Diego Quemada-Diez Prod: Edher Campos, Inna Payán, Luis Salinas Manus: Gibrán Portela, Lucía Carreras Foto: María Secco Klip: Paloma López Mus: Leonardo Heiblum, Jacobo Lieberman
    Medvirkende
    • Et angiver en særlig god præstation
    • Et angiver en særlig dårlig præstation
    Priser
    • CAN - Un Certain Regard – Ensemble
    • CAN - François Chalais Award – Special Mention
    • CAN - Golden Camera-nominering
    • CAN-N - Un Certain Regard-nominering