3467 filmanmeldelser
Philm.dk
Avanceret søgning

Beneath the Planet of the Apes
Jorden er lagt øde hen, og magten er overtaget af intelligente aber. Men hvad skjuler "Den Forbudte Zone" i de underjordiske gange?
DEN TALENDE ABES TILBAGEMARCH

Sammenhængende film:
Planet of the apes (1968)
Beneath the planet of the apes (1970)
Escape from the planet of the apes (1971)
Conquest of the planet of the apes (1973)
Battle for the planet of the apes (1973)
Planet of the apes (2001)

Vi skal en tur under abernes planet i denne første af fire biografefterfølgere til "Planet of the Apes". En ny astronaut lander i vildmarken og ledes til de ondsindede videnskabsaber, der kun er ude på at skille sig af med det intelligente menneske, som de ser som en trussel.

Og det er med god grund. De kløgtigste af aberne kender nemlig udmærket godt planetens historie, hvor rollefordelingen mellem mennesker og aber i sin tid var en helt anden.

Atombombe som "gud"
I Jordens undergrund finder astronauten hele New York i miserabel tilstand. Her møder han også en gruppe særdeles mystiske og lettere afbrændte mennesker, der har fået overnaturlige egenskaber i kraft af deres lidt for udprægede nærkontakt med atombombningen. Deres "gud" er en blankpudset atombombe.

En gentagelse
"Beneath the Planet of the Apes" er i for høj grad en gentagelse af den første film. Temaet er helt det samme, blot er hovedpersonen skiftet ud med en tilsvarende hovedperson.

Banalt
Til gengæld er toeren en skuffelse hvad angår det fotografiske. Hvor den første film er en bemærkelsesværdig delikatesse, synes toeren banal og kedsommelig.
Anmeldt i 2000 af Tobias Lynge Herler
© philm.dk 1992-2014
Udskriftsvenlig udgave
Beneath the Planet of the Apes

Karakter: 3 ud af 7Karakter: 3 ud af 7Karakter: 3 ud af 7Karakter: 3 ud af 7Karakter: 3 ud af 7Karakter: 3 ud af 7Karakter: 3 ud af 7
Fakta om filmen
Dansk titel: Flugten på abernes planet
Instr: Ted Post Prod: Arthur P. Jacobs  Manus: John William Corrington, Joyce Hooper Corrington  Foto: Richard H. Kline  Klip: John C. Horger, Alan L. Jaggs  Mus: Leonard Rosenman  
Medvirkende:
Roddy McDowall (Caesar)
Claude Akins (Aldo)
Natalie Trundy (Lissa)
Severn Darden (Kolp)
Lew Ayres (Mandemus)
Et V angiver en særlig god præstation.
Et % angiver en særlig ringe præstation.