3467 filmanmeldelser
Philm.dk
Avanceret søgning

Columbo: Try and Catch Me (tv)
En succesrig krimiforfatterinde dræber sin nevø, så hun kan genvinde rettighederne til et af sine værker.
VELSPILLET KRIMI
Den altid seværdige Ruth Gordon spiller i denne episode mordersken Abigail Mitchell, der også er en populær krimiforfatter.

Mord for rettigheder
Mitchell slår sin nevø ihjel, for så kan hun nemlig genvinde rettighederne over en af sine bøger. Kort inden har hun bedt nevøen skrive under på arvepapirerne, i det hun lod ham tro, at han skulle arve hele hendes formue, når hun døde.

Lukkes inde i pengeskab
I stedet lukker hun ham inde i sit lydtætte pengeskab, hvor han dør af iltmangel.

Da Columbo kommer på sagen, udviser han som sædvanlig stor respekt for sin mistænkte. Columbos kone skulle efter sigende være en stor fan af forfatterinden.

Spænding til det sidste
Den aldrende forfatterinde har imidlertid ikke helt gennemtænkt sit mord, så det bliver forholdsvis let for Columbo at opklare gerningen, selvom spændingen på eksemplarisk vis trækkes til det sidste.

Humor og hjertelighed
Der er en pæn portion humor og hjerteligt skuespil i denne episode. Ruth Gordon spiller på grænsen til overspil, mens Columbo finder formen flot fra første scene.

Letløbende episode
Der er grund til at glæde sig over episodens letløbende facon, der byder op til god underholdning og et flot scenografisk indblik i rigkvinden Mitchells liv.
Anmeldt i 2005 af Tobias Lynge Herler
© philm.dk 1992-2014
Udskriftsvenlig udgave
Columbo: Try and Catch Me (tv)

Karakter: 4 ud af 7Karakter: 4 ud af 7Karakter: 4 ud af 7Karakter: 4 ud af 7Karakter: 4 ud af 7Karakter: 4 ud af 7Karakter: 4 ud af 7
Fakta om filmen
1977, USA, Columbo, 70 min
Dansk titel: Columbo: Fang mig (tv)
Instr: James Frawley Prod: Richard Alan Simmons  Manus: Gene Thompson  Foto: Ted Voightlander  Klip: Howard Deane  Mus: Patrick Williams  
Medvirkende:
Peter Falk (Lt. Columbo)
Ruth Gordon (Abigail Mitchell)
Mariette Hartley (Veronica)
G.D. Spradlin (Martin Hammond)
Charles Frank (Edmund Galvin)
Et V angiver en særlig god præstation.
Et % angiver en særlig ringe præstation.